Campus

Oe Delft mist geen feestje

Zaterdagavond en nowhere to go. Bestond er maar een site waarop alle evenementen die interessant zijn voor Delftse studenten staan. Nou, dat is nou precies wat vijf honours track-studenten van de TU bedachten. Deze week gaat ‘ie de lucht in.

Wat: www.oedelft.nl
Wanneer: half januari gaat ‘ie live
Partyprognose: 8

“Het is grappig”, zegt Jasmijn Kok (21), vierdejaars bouwkundestudent. “Laatst zat ik in de bus, en toen hoorde ik twee studenten een stukje verderop verzuchten hoe jammer het was dat er geen medium bestaat waarin alle Delftse studentenevenementen zijn verzameld.” Kok legde met nog vier honours track-studenten op dat moment nét de laatste hand aan OeDelft.nl. De site moet dé gids worden voor Delftse studenten, met tips voor lezingen, huisfeestjes en feestjes bij de studentenverenigingen, evenementen op de TU of party’s in clubs. “Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, als het maar interessant is voor studenten in Delft.” De bedoeling is dat organisatoren de informatie zelf uploaden op de site. Wel gaat er nog even een snelle check op gekkigheden overheen voordat hij definitief online verschijnt.

Fijn initiatief, de meeste feestjes gaan inderdaad aan je voorbij als je niet bovenop de tamtam zit in Delft. Er zijn al wel websites met uitgaansagenda’s, maar die zijn zelden volledig, en bevatten al helemaal geen kleinere studentenfeestjes. Kok: “Of er hangen juist zoveel aanplakbiljetten bij elkaar op de campus, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Studenten die tot nu toe horen over ons project, zijn super enthousiast.”

Behalve een eindcijfer verdienen de studenten niets aan OeDelft. “Maar dat kan nog veranderen. We zouden graag met de TU en Pathé samenwerken en afspreken dat ze wekelijks hun agenda’s plaatsen bijvoorbeeld, maar het moet wel zuiver blijven. Iedereen mag zijn evenement kwijt op de site, en dat moet juist gratis blijven om het aanbod zo volledig mogelijk te maken. Misschien moeten we een optie bedenken dat organisatoren hoger in de ranking komen als ze betalen, zoiets. Maar daar moeten we nog over nadenken. Studentenfeesten en dergelijke zijn immers minstens zo belangrijk.”

Het vijftal begint in eerste instantie klein, met alleen puur Delftse evenementen op de site. “Op termijn willen we dat wel uitbreiden naar interessante dingen voor studenten buiten de stad.” En een bijpassende app zou nog wel lekker zijn. “Eerst moeten we zorgen dat mensen ons weten te vinden”, zegt Kok.

Alsof we een keus hebben. OeDelft is binnenkort de enige die van alle feestjes op de hoogte is. En je zou wel gek zijn om nu nog één feestje te missen.

Heb jij een evenement voor studenten dat je kwijt wilt op Oe Delft? www.oedelft.nl

Lees ook: Wat Delftse honoursstudenten missen

Update: Oe Delft gaat inmiddels door het leven als Klockon.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.