Campus

Naanbrood met rechts

Zondagavond, dé avond om ergens geheel onverwacht binnen te vallen. Onze locatie is bepaald, het doel is gekozen: wij willen tapas. Lekker vet en met heel veel knoflook, zodat bij iedereen die ook maar een woord met ons durft wisselen spontaan de tranen in de ogen springen.

Maar wat blijkt als we laat op de avond . geheel volgens Spaans gebruik – de tapasbar inlopen? Die Spanjaarden hebben nog nooit gehoord van afhalen. Dus zonder Spaanse tortilla’s en gamba’s staan we weer in de kou.

Onder druk van onze knorrende magen wordt driftig naar een alternatief gezocht en dat is snel gevonden. De kitscherige franjes, het afhaalmenu en de kruidige geuren lokken ons het Indiase restaurantje aan de overkant in.

We treffen de eigenaar achter zijn bar. Zeker kunnen we afhalen, dat staat toch ook op het raam? Als we aan de bar de tandoori-afhaalkaart aandachtig doorspitten, komt de halve Indiase gemeenschap van Delft binnen. De vrouwen stuk voor stuk gekleed in glanzende traditionele gewaden en de heren keurig in kostuum. “Iedere zondag is het hier feest. Tot laat”, zegt de barkeeper. Nou, dan weten wij wat ons in het vervolg te doen staat op de saaie zondagavond.

We maken een keuze uit het menu: de Chefs Special. We laten ons verrassen en hopen dat het geheel volgens traditionele Indiase stijl is, behalve de pittigheid van het gerecht. We bestellen er ook een naanbrood bij.

De kok heeft onze klus redelijk rap geklaard, ondanks de drukte in het restaurant. En ook nu weer komen de heerlijke geuren ons tegemoet. Op naar huis om ze te verorberen.

Mals lamsvlees, smakelijke pastei, geurige rijst, en een milde kruidige tandoori-saus; jammer dat het bakje Hollandse sla er wat zielig uitziet tussen deze overdaad van exotische specerijgerechten. En ook het aluminiumfoliefestijn dat op tafel ontstaat is niet alles. Op aanraden van onze Indiase barman gebruiken we het brood als bestek, zodat we volgens Indiaas gebruik met de hand mogen eten. Maar wel met de réchterhand. Met de linker moeten we over een paar uur afvegen. (MvdS)
India Garden, Kerkstraat 15, Delft.

Kosten: 9,50 euro per persoon voor een Chefs Special.

Smaak: Cher —–> Christina Aguilera

Pittigheid: Hustler — Kindersurpise

Oordeel: Fata Morgana —->- Taj Mahal

Zondagavond, dé avond om ergens geheel onverwacht binnen te vallen. Onze locatie is bepaald, het doel is gekozen: wij willen tapas. Lekker vet en met heel veel knoflook, zodat bij iedereen die ook maar een woord met ons durft wisselen spontaan de tranen in de ogen springen. Maar wat blijkt als we laat op de avond . geheel volgens Spaans gebruik – de tapasbar inlopen? Die Spanjaarden hebben nog nooit gehoord van afhalen. Dus zonder Spaanse tortilla’s en gamba’s staan we weer in de kou.

Onder druk van onze knorrende magen wordt driftig naar een alternatief gezocht en dat is snel gevonden. De kitscherige franjes, het afhaalmenu en de kruidige geuren lokken ons het Indiase restaurantje aan de overkant in.

We treffen de eigenaar achter zijn bar. Zeker kunnen we afhalen, dat staat toch ook op het raam? Als we aan de bar de tandoori-afhaalkaart aandachtig doorspitten, komt de halve Indiase gemeenschap van Delft binnen. De vrouwen stuk voor stuk gekleed in glanzende traditionele gewaden en de heren keurig in kostuum. “Iedere zondag is het hier feest. Tot laat”, zegt de barkeeper. Nou, dan weten wij wat ons in het vervolg te doen staat op de saaie zondagavond.

We maken een keuze uit het menu: de Chefs Special. We laten ons verrassen en hopen dat het geheel volgens traditionele Indiase stijl is, behalve de pittigheid van het gerecht. We bestellen er ook een naanbrood bij.

De kok heeft onze klus redelijk rap geklaard, ondanks de drukte in het restaurant. En ook nu weer komen de heerlijke geuren ons tegemoet. Op naar huis om ze te verorberen.

Mals lamsvlees, smakelijke pastei, geurige rijst, en een milde kruidige tandoori-saus; jammer dat het bakje Hollandse sla er wat zielig uitziet tussen deze overdaad van exotische specerijgerechten. En ook het aluminiumfoliefestijn dat op tafel ontstaat is niet alles. Op aanraden van onze Indiase barman gebruiken we het brood als bestek, zodat we volgens Indiaas gebruik met de hand mogen eten. Maar wel met de réchterhand. Met de linker moeten we over een paar uur afvegen. (MvdS)
India Garden, Kerkstraat 15, Delft.

Kosten: 9,50 euro per persoon voor een Chefs Special.

Smaak: Cher —–> Christina Aguilera

Pittigheid: Hustler — Kindersurpise

Oordeel: Fata Morgana —->- Taj Mahal

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.