Campus

Koude Oorlog

In het Legermuseum lopen momenteel twee tentoonstellingen over de Koude Oorlog. ‘Vrede zonder grenzen, 30 jaar Nederlandse troepen in Duitsland’ gaat over de aanwezigheid van de krijgsmacht in Seedorf, Hohne en Langemannshof.

Veel Nederlandse dienstplichtigen zullen er met plezier of afgrijzen aan terugdenken. De andere expositie ‘Waakzaam en paraat, Navo en Warschaupact in karikatuur’ bestaat uit een selectie van het werk van de bekende politiek tekenaar Frits Behrendt. Als geen ander heeft hij de confrontatie tussen de grootmachten artistiek vorm gegeven. Beide tentoonstellingen zijn nog te bezichtigen t/m 30 oktober.

In het Legermuseum lopen momenteel twee tentoonstellingen over de Koude Oorlog. ‘Vrede zonder grenzen, 30 jaar Nederlandse troepen in Duitsland’ gaat over de aanwezigheid van de krijgsmacht in Seedorf, Hohne en Langemannshof. Veel Nederlandse dienstplichtigen zullen er met plezier of afgrijzen aan terugdenken. De andere expositie ‘Waakzaam en paraat, Navo en Warschaupact in karikatuur’ bestaat uit een selectie van het werk van de bekende politiek tekenaar Frits Behrendt. Als geen ander heeft hij de confrontatie tussen de grootmachten artistiek vorm gegeven. Beide tentoonstellingen zijn nog te bezichtigen t/m 30 oktober.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.