Campus

Ingenieur met een gitaar

Westerpop, was dat niet net geweest? Ja, zo ongeveer, een maand of vier geleden. Maar wie op de volgende, 25ste editie wil optreden, kan zich nu maar beter inschrijven. Ingenieur met een gitaar; voor elke musicerende TU’er een droom die uitkomt.


Ooit heette hij de Westerpop Lokaal Bokaal. Maar met het overlijden van Peter Tetteroo in 2002, jurylid van de Lokaal Bokaal en muzikant bij de Delftse formatie TeeSet, was de stimuleringsprijs voor muzikaal talent snel omgedoopt. Ieder jaar wordt de verkiezing gehouden onder lokaal poptalent. De prijs: een optreden op Westerpop op 29 en 30 augustus – dit jaar nog jubilerend ook.


Het leverde al tal van namen op. Bands als Incense, Horse, New Breed en Roadkill sleepten de bokaal allemaal al eens mee naar huis. Inschrijven doe je simpelweg via het digitale aanmeldformulier op de website van het festival, de kunst is vervolgens als één van negen bands geselecteerd te worden voor één van de voorrondes in Theater De Veste, vanaf 4 juni. De drie finalisten strijden op vrijdag 29 augustus om de bokaal én het uiteindelijke optreden op het festival.


Publiek: 15 duizend man uit Delft en omgeving, hier en daar gelardeerd met een talent scout. Winnaar Pangea van vorig jaar is niet de eerste band die door een oplettende kijker gespot werd voor het grotere werk.


Denk je ook wel wat leuke covers weg te tokkelen op je gitaar of piano? Helaas: te simpel gedacht. Alleen kandidaten die grotendeels eigen repertoire spelen, komen in aanmerking voor deelname. 45 Inzendingen leverde de wedstrijd vorig jaar op, met Pangea als overtuigende winnaar. Het zilveren jubileum op het terrein van het Grotius College belooft alleen maar groter te worden.


De jinx waar het festival na jaar op jaar regenval onder leek te lijden, is al jaren opgeheven – gratis uitgedeelde regenponcho’s ten spijt. Tegelijkertijd verdwijnt ook het regionale karakter meer en meer, en verwordt Westerpop steeds meer tot een soort mini-Lowlands in de Randstad. Met theater, een festivalmarkt, gratis toegang en overnachtingsmogelijkheden. Daar wil iedereen wel deel van uitmaken, toch? Je hebt nog dik drie maanden om een demo in elkaar te draaien: de inschrijving voor de voorronden en de regionale popavond loopt namelijk nog tot 1 mei 2014.


www.westerpop.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.