Campus

Hoe stemde de TU-wijk?

Volgens de Volkskrant geeft slechts een kwart van de gemeentes duidelijk en vindbaar inzicht in de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen. Delft hoort daar ook bij.

De opkomst in de Aula was lager dan bij EWI. Check onderaan het artikel hoe in beide bureaus gestemd is. (Foto: Marjolein van der Veldt)

De Volkskrant probeerde samen met de Open State Foundation en Pointer van KRO-NCRV te achterhalen hoe Nederlanders per stembureau hebben gestemd tijdens de Provinciale Statenverkiezingen vorige maand. Dat bleek niet mee te vallen. De drie concluderen dat gemeenten nieuwe richtlijnen voor transparantie massaal negeren. “Bij driekwart van de 355 gemeenten zijn de stembusuitslagen niet meer beschikbaar, heel lastig terug te vinden of helemaal niet te raadplegen”, aldus de Volkskrant.


De gemeente Delft blijkt de verkiezingsuitslagen per stembureau wel op haar website te hebben staan. Wie wil weten hoe het zit, moet daarvoor de processen-verbaal  doorploegen die stembureaus horen op te maken. Delta deed dat voor de twee stembureaus op de TU-campus: bij EWI en in de Aula.