Campus

Gelukkiger dan ooit

Apps die je productiever maken, slimmer, georganiseerder – been there, done that. Installeer eens een app die je gelukkiger maakt!
Wist je dat mensen die dagelijks een paar geluksmomenten in hun leven opschrijven, zich daadwerkelijk gelukkiger voelen, minder angstig zijn en optimistischer in het leven staan? Bewezen.

Reden genoeg om er een app op te baseren, en dat is wat de makers van ‘Happier’ hebben gedaan. Van het idee alleen al word je al vrolijk, maar ‘Happier’ blijkt in de praktijk óók nog eens ontzettend leuk. De app heeft geen enkele functionaliteit, behalve dat hij je een positief gevoel geeft. En zeg nou eens eerlijk: dat is toch de basis van alles?

Het principe: je meldt je er aan via Facebook, zodat je al je vrienden kunt uitnodigen. (Geen zorgen, je kunt je instellingen op privé zetten en je posts worden niet op Facebook gezet.) Vervolgens beantwoord je simpelweg de vraag: wat was vandaag voor jou een geluksmoment? Je kunt behalve tekst ook een foto toevoegen, share, klaar. Het resultaat is verbluffend: als je je eigen geluksmoment zo gezellig in oranje tinten ziet staan op je scherm, voel je je daadwerkelijk warm van binnen. Wat een mooie bevestiging: het leven is gewoon echt mooi! Spread the word. Via Facebook, uiteraard – en zet die status gewoon lekker op ‘voor vrienden’. Want juist het geluk van anderen kan zo motiverend werken.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.