Campus

EK-lachertje

Voetbalfans én –haters opgelet! Stand-up comedians voorzien het EK live van wel heel bijzonder commentaar, in het Haagse theater Pepijn.


Ja ja, voetbal is heilig, en tijdens wedstrijden moet iedereen vooral zijn mond houden – zéker als het Nederlands elftal speelt. Dat betekent alleen hoogstwaarschijnlijk wel dat je vriendin níet naast je op de bank zit. En dat is best een beetje jammer, toch?

Dé manier om je liefste voetbalhaters toch mee te krijgen met dat voetbal, is het Theater Pepijn Oranje Festijn. Het theater zendt alle wedstrijden van het Nederlands Elftal live uit op groot scherm, maar in plaats van het commentaar van de NOS, praten Nederlands beste stand-up comedians het spel aan elkaar. Geen zorgen dat een stelletje lolbroek jouw heilige avond verpest; Frank Heijman, de nieuwe programmeur van Theater PePijn, heeft het initiatief zelf bedacht om zijn twee grote passies theater en voetbal te combineren. Uniek, denkt hij. En welbesteed aan stand-up comedians Tom Sligting, Wilko Terwijn, Jacob Spoelstra, Harry Glotzbach en Bas Birker, met jarenlange ervaring op het gebied van stand-up comedy en cabaret. “Ze zijn gewend om de ene keer in een volle schouwburg te spelen en de andere keer in een rumoerige kroeg. Daarnaast kunnen ze uitstekend inspelen op de actualiteit en zijn ze gespecialiseerd in improvisatie en interactie met het publiek”, meldt de theaterprogrammeur.


Natuurlijk kun je de eerste wedstrijd zaterdag ook gewoon kijken bij je eigen vereniging, óf bij Sport en Cultuur, dat ook een groot scherm heeft aangerukt en iedereen oproept om vooral zo oranje mogelijk uitgedost te komen. Gratis. Dat scherm is overigens niet alleen voor het EK: het laatste stukje Roland Garros, Wimbledon en de start van de Tour de France kun je er ook op bekijken. Wat je noemt goede service van de TU. Maar vergeet vooral daar je lolbroek niet aan te trekken.


Oranje Festijn, zaterdag 9 en woensdag 13 juni om 20.45 uur in Theater Pepijn, Den Haag. Toegang: € 11,-www.diligentia-pepijn.nl

EK-wedstrijden Nederlands elftal, zaterdag 9, woensdag 13 en zondag 17 juni bij Sport en Cultuur.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.