Campus

Brons en zilver

Verschillende aan de TU gelieerde topsporters onderscheidden zich de afgelopen weken door het winnen van brons of zilver op aansprekende toernooien. Zondag veroverde Dirk Jonker van studentenwielerclub WTOS een podiumplek in de Ronde van Delft.


“Zwaar”, zo vatte voorzitter Wouter Been van de Stichting Wielerronde van Delft de races van zondag treffend samen. Vanaf het begin ging het hard, er moesten al snel renners afhaken. In de categorie elite/beloften haalden slechts zeventien coureurs na tachtig kilometer rondjes rijden in de TU-wijk de finish. Ex-WTOS-lid Malaya van Ruitenbeek, in 2011 nog winnaar, passeerde als derde de meet achter winnaar Yondi Schmidt uit Apeldoorn. Bij de amateurs, behalve door de straffe wind ook geteisterd door een heftige regenbui, was Stompwijker Thom van Beek de snelste in de eindsprint, vlak voor WTOS-renner Dirk Jonker die knap tweede werd. Diens clubgenoot Ton Verbon behoorde tot de vele voortijdige afvallers: “Het was heel zwaar, vooral in de haakse bochten. Als je achteraan rijdt is het een hels karwei om dan op de rechte stukken weer aan te sluiten.” Volgend jaar hoopt de organisatie de Ronde te kunnen uitzetten in het centrum van Delft.


Na de verwerkte teleurstelling over de gemiste Olympische Spelen, richtte de roeiende TU-promovendus Arnoud Greidanus zich met Joris Pijs in de lichte twee op het WK voor niet-Olympische nummers in het Bulgaarse Plovdiv. In de finalerace, vorige week zondag, moest het tweetal even op gang komen om daarna in een indrukwekkende opmars achtereenvolgens de Oostenrijkers, de Denen en de Fransen voorbij te stevenen. Het leverde een zilveren WK-medaille op, achter Italië dat zevenhonderdste van een seconde eerder finishte.

TB-studente Celine van Dooren was ruim een maand geleden eveneens zeer content met haar zilver op het EK F16 catamaranzeilen op het Comomeer. Behaald in de categorie gemengd dubbel, met de Australiër Jack Benson. Niet minder tevreden was mountainbiker Robby de Bock (L&R) toen hij vorige week in Waregem naar brons reed tijdens het Belgisch kampioenschap ‘sprint eliminator’, sprintwedstrijden met afvalrondes. Voor Daan Spijkers was de bronzen medaille tijdens het NK beachvolley in Scheveningen twee weken terug daarentegen een schrale troost voor de op de valreep gemiste Olympische kwalificatie. De bouwkundestudent vormt een team met Emiel Boersma.


Tips? Jimmy.tigges@hetnet.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.