Café’s doen het. Verenigingen doen het. Amateurs doen het thuis in de schuur. Zelfs een schouwburg deed het een keer. Nu maakt ook slijterij Gall&Gall dankbaar gebruik van een nieuwe trend in profilerend Nederland.
Ze laten hun eigen bier brouwen. Het ontwerp van het etiket is het onderwerp van een prijsvraag voor IO-studenten.
Voor een kleine vijfduizend gulden kan ook u of uw bedrijf zichzelf de trotse eigenaar noemen van tweeduizend liter professioneel gebrouwen eigen bier. Voorzien van een eigen etiket en keuze uit diverse flesjes of kruikjes. Ook de kleur van de kroonkurk is geheel naar eigen keuze.
A. van de Hamer is bedrijfsleider van het Gall&Gall-filiaal aan de Molslaan. Hij kreeg een aansporing van het hoofdkwartier van Ahold, waar Gall&Gall een dochter van is, om wat meer ‘lokaal ondernemerschap’ ten toon te spreiden. Dus greep hij de mogelijkheid om een eigen bier te laten brouwen aan om op ludieke wijze wat meer naamsbekendheid en omzet te genereren.
Van de Hamer vond na lang zoeken een Friese brouwerij die voor hem het bier wilde brouwen. Daar werden zo’n zeven proefbieren gebrouwen waaruit het personeel van de Gall&Gall tijdens een proefavondje twee smaken uitzocht.
,,Aangezien Delft toch een studentenstad is en studenten veel bier drinken, verwacht ik van hen een flinke afname”, zegt Van de Hamer. De prijsvraag voor IO-ers is dan ook bedoeld om het bier, dat Delfts Grachtenbier gedoopt is, vast te introduceren in studentenkringen. Aangezien in het bovenstaande citaat ‘student’ te vervangen is door ’toerist’, vallen ook toeristen onder de doelgroep. Van de Hamer zegt: ,,Toeristen vragen heel vaak om een echt Delfts biertje, maar dat bestaat niet meer aangezien sinds drie jaar Delfts Brauw niet meer gebrouwen wordt.”
Delfts Brauw is echter niet het laatste, ‘echt’ Delftse biertje. Vorig jaar nog introduceerden een aantal Delftse café’s onder aanvoering van Hal Twee een nieuw bier, Delftsche Knollaert geheten. ,,Maar”, merkt Van de Hamer terecht op ,,dat bier is alleen in de horeca te verkrijgen en niet bij de slijter.” Reden genoeg voor Gall&Gall om de Friese Staatsbrouwerij opdracht te geven om speciaal voor de Gall&Gall tweeduizend liter eigen, echt Delfts bier te gaan brouwen.
Café’s doen het. Verenigingen doen het. Amateurs doen het thuis in de schuur. Zelfs een schouwburg deed het een keer. Nu maakt ook slijterij Gall&Gall dankbaar gebruik van een nieuwe trend in profilerend Nederland. Ze laten hun eigen bier brouwen. Het ontwerp van het etiket is het onderwerp van een prijsvraag voor IO-studenten.
Voor een kleine vijfduizend gulden kan ook u of uw bedrijf zichzelf de trotse eigenaar noemen van tweeduizend liter professioneel gebrouwen eigen bier. Voorzien van een eigen etiket en keuze uit diverse flesjes of kruikjes. Ook de kleur van de kroonkurk is geheel naar eigen keuze.
A. van de Hamer is bedrijfsleider van het Gall&Gall-filiaal aan de Molslaan. Hij kreeg een aansporing van het hoofdkwartier van Ahold, waar Gall&Gall een dochter van is, om wat meer ‘lokaal ondernemerschap’ ten toon te spreiden. Dus greep hij de mogelijkheid om een eigen bier te laten brouwen aan om op ludieke wijze wat meer naamsbekendheid en omzet te genereren.
Van de Hamer vond na lang zoeken een Friese brouwerij die voor hem het bier wilde brouwen. Daar werden zo’n zeven proefbieren gebrouwen waaruit het personeel van de Gall&Gall tijdens een proefavondje twee smaken uitzocht.
,,Aangezien Delft toch een studentenstad is en studenten veel bier drinken, verwacht ik van hen een flinke afname”, zegt Van de Hamer. De prijsvraag voor IO-ers is dan ook bedoeld om het bier, dat Delfts Grachtenbier gedoopt is, vast te introduceren in studentenkringen. Aangezien in het bovenstaande citaat ‘student’ te vervangen is door ’toerist’, vallen ook toeristen onder de doelgroep. Van de Hamer zegt: ,,Toeristen vragen heel vaak om een echt Delfts biertje, maar dat bestaat niet meer aangezien sinds drie jaar Delfts Brauw niet meer gebrouwen wordt.”
Delfts Brauw is echter niet het laatste, ‘echt’ Delftse biertje. Vorig jaar nog introduceerden een aantal Delftse café’s onder aanvoering van Hal Twee een nieuw bier, Delftsche Knollaert geheten. ,,Maar”, merkt Van de Hamer terecht op ,,dat bier is alleen in de horeca te verkrijgen en niet bij de slijter.” Reden genoeg voor Gall&Gall om de Friese Staatsbrouwerij opdracht te geven om speciaal voor de Gall&Gall tweeduizend liter eigen, echt Delfts bier te gaan brouwen.
Comments are closed.