Education

‘Vier tinten links bij Auladebat’

Een schijnvertoning omdat er geen rechtse politici zijn. Zo noemt de JOVD Delft het verkiezingsdebat dat maandag in de Aula van de TU wordt gehouden. De LSVb verwijst de VVD-jongeren naar Rutte.

Tijdens het lijsttrekkersdebat De Student Kiest gaan Alexander Pechtold (D66), Lodewijk Asscher (PvdA), Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Jesse Klaver (GroenLinks) met elkaar én met het publiek in debat over de toekomst van het hoger onderwijs.

Helaas, zo concludeert de Delftse afdeling van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD Delft en omstreken) in een persbericht, zijn er ‘alleen vier tinten links aanwezig en geen rechtse politici. “Het is een slechte zaak dat de organisatoren, waaronder de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg, hiervoor hebben gekozen”, schrijft secretaris Dennis Begheijn.

‘Typische JOVD-onzin’

Als reactie daarop zegt LSVb-voorzitter Jarmo Berkhout dit ‘typische JOVD-onzin’ te vinden. “Dan moeten ze maar met Rutte bellen. Wij hebben hem en CDA-lijsttrekker Buma gevraagd, maar zij komen niet. Rutte is een drukbezet man en kon geen tijd vinden. En Buma vond het kennelijk niet belangrijk genoeg om met studenten in debat te gaan.”

Op de suggestie van de JOVD Delft e.o. dat er ‘vast wel een politicus van VVD, CDA, PVV, SGP, VNL of Forum voor Democratie bereid was geweest aanwezig te zijn’, zegt Berkhout dat er is gekozen voor lijsttrekkers en voor grote partijen. “Als Rutte en Buma hadden toegezegd, hadden we VNL of Thierry Baudet kunnen uitnodigen maar we willen niet dat kleine partijen overwicht krijgen.”

Het debat is georganiseerd door universiteitenvereniging VSNU, Vereniging Hogescholen, Interstedelijk Studenten Overleg, LSVb en de Landelijke Kamer van Verenigingen.

Verkiezingsdebat,13 februari van 16.30 uur – 17.30 uur, Aula TU Delft.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.