Education

Vermeeren presenteert ufoboek

In een stampvolle zaal van het Meisjeshuis presenteerde Coen Vermeeren woensdagavond 27 maart zijn boek ’UFO’s bestaan gewoon’.


Voor het boek, waar hij het afgelopen half jaar aan gewerkt heeft, verzamelde dr.ir. Coen Vermeeren UFO-waarnemingen van betrouwbaar geachte getuigen zoals piloten, politiemensen en astronauten. “Eindelijk een goed boek over UFO’S het het Nederlands”, zegt uitgeverij Ankh Hermes.


Vermeeren, die gepromoveerd is bij L&R, wil met zijn boek UFO’s uit de taboesfeer halen. “Hier moeten we het over hebben”, vindt hij. Getuigenverslagen verdienen serieus onderzoek en de geheimhouding moet maar eens afgelopen zijn.


Zelf voerde hij per Skype de 83-jarige oud-astronaut Edgar Mitchell op als getuige. Mitchell was ’uit de kast gekomen’ door de verhalen uit zijn geboorteplaats Roswell – de plaats van het Roswell UFO-incident uit 1947. Mitchell was daardoor een grote hoeveelheid UFO-getuigenissen op het spoor gekomen, tot aan Michelangelo toe en in de Bijbel. Mitchell noemde geen eigen ervaringen, wat volgens Vermeeren kwam omdat hij een spreekverbod had.


UFO-aanhangers, waarvan er veel op de presentatie waren afgekomen, zijn van mening dat overheden bewijs voor buitenaardse bezoeken achterhouden. Gevestigde belangen zouden niet willen dat burgers van UFO-technogie gebruikmaken, omdat dat ten koste zou gaan van hun omzet.


Een ander probleem met UFO’s als onderzoeksveld is de veelzijdigheid. Op deze avond alleen al kwamen graancirkels, energie, transport, buitenaards leven, geheimhouding, samenzweringen, vierde dimensie en extra natuurkrachten (dan de vier bekende) voorbij.


Niettemin staat de conclusie van een eventueel UFO-onderzoek al wel vast: de aliens komen ons waarschuwen. Vermeeren: “Mensen zijn suicidaal bezig. We hebben ons al in de crisis gewerkt, en als we niets veranderen wordt dat alleen maar erger. Of we luisteren naar de aliens en krijgen toegang tot hun superieure technologie. Aliens hebben met hun spirituele wetenschap het overzicht over de wereld. Voor academici is dat moeilijk te verkroppen.” Spontaan applaus uit de zaal. UFO-isme als modern geloof.


Vermeeren, die als hoofd van Studium Generale aan de TU verbonden is, weet uit ervaring dat zijn denkbeelden hem in conflict kunnen brengen met zijn werkgever. Lef kan hem niet ontzegd worden nu hij met dit boek naar buiten komt.


–> Coen Vermeeren, UFO’s bestaan gewoon – een wetenschappelijke visie, Ankh Hermes, 2013, Euro: 19,95

 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.