Education

Tweede kans voor afstudeerverslagen

Na het afstuderen blijven soms geniale ideeën op de plank liggen. De Future Ideas competitie heeft er duizenden euro’s voor over.


Het is een idee van de ABN-AMRO’s Dialogues incubator in Amsterdam, vertelt TU-alumnus ir. Michiel Rogaar. Toen hij ervan hoorde sloot hij zich aan als Delfts ambassadeur om bekendheid te geven aan het initiatief. Zelf herkent hij het wel: iemand studeert af op een best briljant idee, maar gaat vervolgens aan de slag bij een groot bedrijf of consultancybureau en laat het afstudeerwerk liggen.


De Future Ideas competitie van Dialogues incubator biedt prijzen aan tot 3.500 euro voor de meest veelbelovende master thesis om studenten en alumni ertoe aan te zetten om hun werk bekend te maken. Rogaar wil ook afstudeerdocenten attent maken op de competitie “omdat zij weten wat de kanshebbers zijn.”


Vorig jaar dienden een kleine zestig afstudeerders hun scriptie in (ze staan allemaal op de website), en won ir. Robert van der Heijden (TU/e) met zijn studie naar het ‘fuzzy’ begin van innovatie.


De huidige ronde telt al 200 inzendingen, maar de inschrijving staat nog open tot 24 mei 2013.

 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.