Education

Tassencontrole TU opgeheven

De tassencontrole bij de TU Delft is opgeheven. Volgens de Telegraaf stond er op een herentoilet in de bibliotheek dat er op 3 december een bom zou afgaan.

De universiteit hield sinds afgelopen donderdag tassencontroles bij de bibliotheek en de Aula vanwege ‘een signaal’, zoals de TU het zelf omschreef. De politie sprak van een bedreiging maar verwees naar de TU, die er verder niets over kwijt wilde.

De Telegraaf schrijft vanochtend dat medewerkers die anoniem willen blijven, hebben verteld dat er sprake was van een bommelding. Op de muur van een herentoilet in de bibliotheek zou hebben gestaan dat de bom op 3 december zou afgaan. Die mededeling zou ‘volgens ingewijden’ op zaterdag 21 november zijn aangetroffen in gebrekkig Engels met daarbij getekend een hoofd met een tulband, aldus de Telegraaf. Op dezelfde dag zouden ‘jongemannen met baarden’ foto’s hebben genomen van objecten in de bibliotheek.

Op de vraag of dit bericht klopt, antwoordt een woordvoerder van de TU dat hij dat niet kan zeggen en dat hij er geen inhoudelijke informatie over geeft. Ontkennen doet hij het niet. Op de vraag wat er sinds de afgelopen dagen is veranderd dat de tassencontrole is opgeheven, zegt hij alleen dat er geen aanleiding meer voor is. Volgens de politie zijn er geen aanhoudingen verricht in verband met deze zaak.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.