Campus

Studie Ontwijkende Activiteiten

Een bijzonder programma van ruim zeventig filmtitels, twintig concerten actuele muziek en enkele moderne dansvoorstellingen uit Denemarken, Finland, Noorwegen, IJsland en Zweden: vrijdag gaat het Europa Festival 2005 van start in Rotterdam.

Dit festival, dat aandacht besteedt aan de culturele uitspattingen van verschillende landen en landgroepen in Europa, wijdt de eerste editie aan Scandinavië, uitgebreid met IJsland en Finland. Van 9 tot 30 september verschijnen verschillende noordelijke artiesten ten tonele: naast jazzgrootheden als Tord Gustavsen, Anders Jormin, Arild Andersen en Mari Boine zullen ook choreograaf Tero Saarinen, de geluidskunstenaars van Pan Sonic en filmmakers als Fridrik Thór Fridriksson en Kari Paljakka aanwezig zijn. De concerten zullen plaatsvinden in Rotown, de Laurenskerk en Theater Lantaren/Venster (alle drie in Rotterdam); De films zijn te zien in Theater Lantaren/Venster en Filmhuis Den Haag. Wie zich liever op het zuiden dan het noorden richt hoeft maar een paar straten verderop te zijn: op de Rotterdamse kunst-as wordt, onder het thema ‘Antwerpen’, het jaarlijkse kunst- & cultuurfestival ‘De Wereld van Witte de With’ gepresenteerd. Vanaf donderdag drie dagen lang vernieuwende beeldende kunst, theater, fotografie, film, muziek, dans, mode, debat en haute & ordinaire cuisine. In het kader van het festival presenteert het NAi onder meer een debat tussen de Nederlandse en Vlaamse rijksbouwmeesters, een doorlopende theatervoorstelling in Huis Sonneveld en een muzikaal luchtspektakel aan een hijskraan boven de NAi-vijver. Geloof je het wel met al die buitenlandse kunst? Voor wie eerst Nederland eens wil bekijken vindt dit weekend alweer de negentiende Open Monumentendag plaats: zowel zaterdag als zondag is door het hele land een groot aantal monumenten gratis te bezichtigen.

www.europafestival.com

www.dewereldvanwittedewith.nl

www.openmonumentendag.nl

Een bijzonder programma van ruim zeventig filmtitels, twintig concerten actuele muziek en enkele moderne dansvoorstellingen uit Denemarken, Finland, Noorwegen, IJsland en Zweden: vrijdag gaat het Europa Festival 2005 van start in Rotterdam. Dit festival, dat aandacht besteedt aan de culturele uitspattingen van verschillende landen en landgroepen in Europa, wijdt de eerste editie aan Scandinavië, uitgebreid met IJsland en Finland. Van 9 tot 30 september verschijnen verschillende noordelijke artiesten ten tonele: naast jazzgrootheden als Tord Gustavsen, Anders Jormin, Arild Andersen en Mari Boine zullen ook choreograaf Tero Saarinen, de geluidskunstenaars van Pan Sonic en filmmakers als Fridrik Thór Fridriksson en Kari Paljakka aanwezig zijn. De concerten zullen plaatsvinden in Rotown, de Laurenskerk en Theater Lantaren/Venster (alle drie in Rotterdam); De films zijn te zien in Theater Lantaren/Venster en Filmhuis Den Haag. Wie zich liever op het zuiden dan het noorden richt hoeft maar een paar straten verderop te zijn: op de Rotterdamse kunst-as wordt, onder het thema ‘Antwerpen’, het jaarlijkse kunst- & cultuurfestival ‘De Wereld van Witte de With’ gepresenteerd. Vanaf donderdag drie dagen lang vernieuwende beeldende kunst, theater, fotografie, film, muziek, dans, mode, debat en haute & ordinaire cuisine. In het kader van het festival presenteert het NAi onder meer een debat tussen de Nederlandse en Vlaamse rijksbouwmeesters, een doorlopende theatervoorstelling in Huis Sonneveld en een muzikaal luchtspektakel aan een hijskraan boven de NAi-vijver. Geloof je het wel met al die buitenlandse kunst? Voor wie eerst Nederland eens wil bekijken vindt dit weekend alweer de negentiende Open Monumentendag plaats: zowel zaterdag als zondag is door het hele land een groot aantal monumenten gratis te bezichtigen.

www.europafestival.com

www.dewereldvanwittedewith.nl

www.openmonumentendag.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.