Education

​Studentenkamers in oude stadskantoor

De hoogste bieder op het pand van het oude Delftse stadskantoor wil er zelfstandige kamers voor internationale en Nederlandse studenten in maken.

Door de aanstaande verhuizing van de publieksbalie en andere gemeentelijke onderdelen naar het nieuwe stadskantoor aan de Spoorzone, kwam het pand aan de Phoenixstraat 16 beschikbaar voor verkoop. Volgens het huidige bestemmingsplan zijn er verschillende functies in het pand mogelijk, zoals wonen, horeca, dienstverlening, kantoor, bedrijf, hotel en culturele en maatschappelijke voorzieningen.

Een biedingenprocedure leverde twaalf biedingen op. Het hoogste bod kwam volgens het college van burgemeester en wethouders van een ‘professionele partij die het pand wil transformeren naar kwalitatief hoogwaardige zelfstandige units voor internationale en nationale studenten’. Omdat de bieder geen ontbindende voorwaarden stelt en het meeste biedt, wil het college op 6 juni 2017 besluiten om met deze partij tot een koopovereenkomst te komen. Het pand komt nog voor de zomer leeg te staan.

Niet ver van dit pand, direct tegenover het station, komt in het najaar van 2019 een Student Hotel met daarin 342 volledig ingerichte kamers. In een landelijk debat over Student Hotels keerde de Landelijke Studenten Vakbond zich eerder tegen dit type hotels omdat studenten geen huurbescherming hebben en de prijzen van de kamers volgens hen erg hoog zijn.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.