Short

Samenwerking duurzame luchtvaart


Aan tafel voor het Flying Vision-initiatief zaten van links naar rechts Pieter Elbers (KLM), Guillaume Faury (Airbus), Henri Werij (TU Delft), Michel Peters (NLR) en Dick Benschop (Schiphol). (Foto: TU Delft)


Namens de TU Delft tekende L&R-decaan Henri Werij afgelopen maandag een samenwerkingsovereenkomst voor een transitie naar een duurzame luchtvaart in 2050. Hij verklaarde: “‘Duurzaamheid moet in het dna van de huidige en komende generatie van ingenieurs zitten, die wij opleiden ten dienste van een betere wereld. Dit moet vervolgens fungeren als cruciale katalysator voor het realiseren van onze ambitieuze en essentiële doelen voor de luchtvaart.”


Rector/collegevoorzitter Tim van der Hagen, niet bij de ondertekening aanwezig, verwoordde het TU-standpunt: “Wij geloven dat klimaatneutraal vliegen in 2050 mogelijk is. Maar om deze ambitie te laten slagen, is samenwerking op technologische oplossingen voor duurzame luchtvaart tussen de academische wereld, kennisinstellingen, industrie en overheid cruciaal. Deze samenwerking met topspelers uit de luchtvaartsector kan dienen als een snelkookpan voor innovaties om de transitie naar duurzame luchtvaart te versnellen.”


Om de samenwerking te bevorderen is de TU Delft van plan een werk- en ontmoetingsplek op de campus te realiseren waar studenten, onderzoekers, start-ups en R&D-medewerkers van bedrijven elkaar kunnen treffen. De verwachting is dat deze locatie eind 2022 opent.

Science editor Jos Wassink

Do you have a question or comment about this article?

j.w.wassink@tudelft.nl

Comments are closed.