Education

Ruzie over parkeerplaatsen’

TU-ers, omwonenden en de Porceleyne Fles klagen over de auto’s van medewerkers van de Haagse Hogeschool die hun parkeerplaatsen innemen. De academieraad van de Delftse vestiging van de hogeschool is een actie gestart die daar een einde aan moet maken.

Bovenop het dak van het hogeschoolgebouw is een parkeerplaats aangelegd voor medewerkers en bezoekers. De eerste tijd na de opening van het pand in de zomer van 2009 was het parkeren nog gratis, maar sinds drie maanden kost het 22 cent per uur, de helft van het uiteindelijke tarief. Sindsdien is de parkeerplaats leeg en zoeken medewerkers van de hogeschool in de aangrenzende woonwijk en in de TU-wijk een plekje voor hun auto’s.

Dat leidt tot veel klachten, meldt de academieraad in een pamflet aan de ondernemingsraad van de TU. De academieraad vindt die klachten terecht. Ze blijkt vooral ontstemd over de manier waarop het betaald parkeren tot stand is gekomen. Volgens voorzitter Wim Hoogland heeft het dak in een laat stadium van de bouw onder druk van de gemeente een parkeerbestemming gekregen, omdat omwonenden vreesden voor parkeerproblemen.

De medezeggenschapsorganen hadden vervolgens inspraak willen hebben op het besluit parkeergeld te vragen, maar dat is niet gebeurd. Hoogland rekent voor dat personeelsleden straks 700 euro per jaar kwijt zijn aan ‘in weer en wind op het eigen dak parkeren’. Hij meldt dat er in de woonwijk ‘bijna dagelijks ruzie’ is over parkeerplaatsen. “Klachten spelen wij door naar de hogeschoolraad. Ook die van TU-medewerkers.”

De ondernemingsraad van de TU is van plan de parkeerperikelen rondom de Haagse Hogeschool op de eigen agenda te zetten, meldt voorzitter Dineke Heersma. Zij vindt dat alle betrokken partijen met elkaar om tafel moeten.
Overigens is ook de TU van plan betaald parkeren in te voeren. Besluiten daarover moeten nog worden genomen, maar eerder meldde de universiteit dat parkeren in 2011 tien euro per maand zou kunnen gaan kosten en in 2012 twintig euro per maand. Hoogland hoopt dat ook zijn werkgever overgaat op dat tarief.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.