Education

Rouwweek na overlijden studente bouwkunde

Het Delftsch Studenten Corps en roeivereniging Laga hebben deze week al hun activiteiten afgelast en een week van rouw afgekondigd. Hun lid Annemarie Waaijer kwam afgelopen zondag om bij een verkeersongeval.

De 20-jarige studente bouwkunde reed zondagochtend samen met haar 17-jarige zusje Fleur en haar even oude vriendin Demy terug van een technofeest in Gent. Waaijer bestuurde de auto zelf en is waarschijnlijk in slaap gevallen. In een flauwe bocht van de E19, ter hoogte van het Belgische Schoten, belandde de auto in de vangrail. De meisjes waren op slag dood.
Beide verenigingen reageerden ontsteld toen zij het nieuws te horen kregen. “Wij zijn niet zo’n heel grote vereniging en het hakt er behoorlijk in als iemand zo jong door zo’n verschrikkelijk ongeval omkomt”, zegt thesaurier Willem Lijmbach van Laga.

Waaijer was sinds lente vorig jaar ‘Lagaaier’, ofwel lid van Laga. “Ze was erg enthousiast”, zegt Lijmbach. “We zijn er erg van ondersteboven. De Lagavlag aan het gebouw hangt halfstok. Alle activiteiten deze week, zoals de algemene ledenvergadering en de presentatie van het thema voor de almanak, gaan niet door.”

Wat bij de studentenroeivereniging wel doorgaat, zijn de gezamenlijke maaltijden van de leden. Het bestuur vindt dat juist een goede gelegenheid om als vereniging samen te komen. De aansluitende borrel is wel ingetogen en de tap blijft gesloten. Dinsdagavond heeft het bestuur een kleine uitleg over de rouwweek gegeven. De roeiers blijven gedurende de rouwweek wel doortrainen. Uitzondering is de dag van de begrafenis van Waaijer. Volgens het Delftsch Studenten Corps (DSC) is die zaterdag.
Het corps, waarvan Waaijer al drie jaar lid was, heeft feesten afgelast en sluit de sociëteit de gehele week om 20.00 uur. “Van leden die langskomen wordt verwacht zich gepast te gedragen en zich niet enorm uit te leven”, zegt corpspresident Evert Willeumier.

Laga en het corps hebben elk in hun verenigingsgebouw een condoleanceregister geopend waarin leden al volop hun medeleven hebben betoond. “Maandag liep het werkelijk storm”, zegt Willeumier.
Ook het condoleanceregister in de hal van faculteit Bouwkunde is al volop getekend. Docenten, studiegenoten en diverse medewerkers in het pand hebben hun medeleven betuigd aan familie en vrienden. Uit de reacties blijkt onder meer dat ook mensen die Waaijer alleen maar van de ontvangstweek of van een instemming kenden haar niet zullen vergeten.
Op hun weblog hebben haar clubgenoten van vrouwenjaarclub Ivy geschreven hoe erg ze haar missen. ‘Lieve Annemarie, onwerkelijk is het dat jij in de bloei van je leven niet meer door mocht gaan. We hadden nog zoveel met je willen beleven, aan je willen vragen en met je willen delen. We hebben je zien veranderen van een jong meisje in een mooie jonge vrouw. We hadden je ook graag oud zien worden. We zullen je missen voor altijd. Je zit in ons hart. Je zult altijd IVY blijven.’

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.