Education

​Relletje bij De Delftse Bedrijvendagen

Medewerkers van zorgverzekeraar DSW zijn dinsdagochtend verwijderd voor de deur van de aula. Zij deelden daar flyers uit, waarin ze hun onvrede uitten over het feit dat ze al jaren zijn uitgesloten van De Delftse Bedrijvendagen.

‘Hebben wij wél een match? Met de organisatie van De Delftse Bedrijvendagen hebben wij die helaas niet. En dat is jammer, want hierdoor lopen jij en je medestudenten al drie jaar de kans mis om met ons, DSW Zorgverzekeraar, in gesprek te komen.’ Zo luidden de eerste zinnen op de flyers van DSW.

In 2013 werd DSW niet geselecteerd om deel te nemen aan De Delftse Bedrijvendagen bij de TU. Als reactie wilde DSW een ‘ludieke advertentie’ plaatsen in het magazine van Wiskunde en Informatica Studievereniging ‘Christiaan Huygens’. De advertentie toont een lege stoel met daarbij de tekst: ‘Voel je je wel eens in de steek gelaten in Delft? Wij ook.’ Met daaronder een tekst waarin DSW meldt ‘een beetje verdrietig’ te zijn omdat de organisatie niet welkom is, terwijl ze een trouwe bezoeker was en jarenlang sponsor van de studievereniging.

Deze ‘kinderachtige actie’ – zoals een student uit de organisatie van De Delftse Bedrijvendagen die noemt – is de reden dat DSW sindsdien niet meer geselecteerd is. “We hebben na die advertentie geen zin meer om zaken te doen”, zegt de student. “Dat wordt nu weer bevestigd: dit soort onprofessionele acties helpt daar niet bij.” Medewerkers van het beveiligingsbedrijf G4S sommeerden de DSW-ers uiteindelijk weg te gaan, omdat zij hun flyer-actie niet vooraf hadden aangemeld.

Een van de weggestuurde medewerkers van DSW – hoofd ICT Jeroen de Haan – noemt het ‘sneu’ dat de advertentie de reden was om niet geselecteerd te worden. “Je krijgt een mail dat je helaas niet bent geselecteerd vanwege het beperkte aantal plaatsen op de beurs, maar meer dan de helft van de bedrijven staat er twee dagen”, zegt hij.

Volgens de organisatie van de bedrijvendagen klopt dat laatste niet. “Geen enkel bedrijf staat meer dan een dag op de beurs, voorgaande jaren ook niet. Elk jaar moeten we een selectie maken, simpelweg omdat we te veel aanmeldingen krijgen.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.