Education

PVV: basisbeurs voor bachelorstudent behouden

Het hoger onderwijs moet toegankelijk blijven als het aan de PVV ligt. Daarom behouden bachelorstudenten hun basisbeurs. “Ook als je pappie geen rijke D66’er is moet je kunnen studeren.”


De Partij voor de Vrijheid maakte vanochtend haar verkiezingsprogramma bekend. De onderwijsplannen beslaan minder dan twee pagina’s. De PVV pleit voor landelijke examens voor elke opleiding, want ‘kennisoverdracht’ moet weer centraal staan.


Nederland moet zorgen dat het “de best opgeleide beroepsbevolking” heeft. De lerarenopleidingen moeten worden verbeterd en docenten moeten weer “trots” zijn op Nederland en “de westerse beschaving”.


Hogescholen en universiteiten mogen van de PVV niet langer samengaan of fuseren. Grote instellingen moeten worden opgeknipt, zodat er managementlagen kunnen verdwijnen. Tachtig procent van de overheidsbekostiging zou moeten worden besteed aan het onderwijs zelf, vindt de PVV. “Dat voorkomt dat onderwijsgeld wordt uitgegeven aan dure hobby’s van bestuurders en managers, zoals glimmende gebouwen, dienstauto’s en snoepreisjes in plaats van aan goed onderwijs voor onze kinderen.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.