Education

Ook studenten TU knuffelen met ‘puppy’

In navolging van de Universiteit van Amsterdam, kunnen ook studenten op de TU Delft deze tentamenperiode knuffelen met een puppy. Al is deze wel van pluche.

De knuffelpuppy van waterbouwkunde. (Foto: Marjolein van der Veldt)

De University of British Columbia in Vancouver weet het zeker: slechts vijftien minuten knuffelen met een hond verlaagt je cortisolniveau én vermindert stress. Een uitkomst tijdens de zenuwslopende tentamenweken, vond de afdeling waterbouwkunde. Op de faculteit van Civiele Techniek & Geowetenschappen is daarom sinds deze week een puppy aanwezig.  


Alhoewel, de ‘TU hond’ mag inmiddels geen puppy meer genoemd worden. “Hij is al zes jaar oud en loopt een beetje mank”, aldus eigenaresse Kristina Reinders. Maar van de aandacht geniet hij volop. “Hij houdt erg van knuffelen.”


De proef is voortgekomen uit een discussie over inrichting van de universiteit. Studenten noteerden op een muur ideeën om de campus verder te ontwikkelen. Knuffelen met puppy’s tegen stress was daar een van.  


De stresspuppy is nog de gehele tentamenperiode aanwezig op de afdeling waterbouwkunde. Iedereen is welkom om hem te aaien.


Praat mee op Facebook!


Puppy1.jpg


 

News editor Marjolein van der Veldt

Do you have a question or comment about this article?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.