Education

Nuna maakt uitstapje naar Zuid-Afrika

Waarom wachten op de World Solar Challenge in 2015? De zonnewagen Nuna doet in september dit jaar mee met de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Met deze extra praktijkervaring hopen de Delftse studenten van het Nuon Solar Team de concurrentie technisch voor te blijven.


De studenten van het nieuw samengestelde team gebruiken de laatste Nuna voor de race in Zuid-Afrika. Deze Nuna7, die vorig jaar eerste werd in Australië, hebben ze aangepast. Zo heeft de motor meer vermogen, omdat het Zuid-Afrikaanse parcours tussen Pretoria en Kaapstad bergachtig kan zijn. Donderdag 17 juli presenteerden de studenten de Nuna7S in het Haagse Louwman Museum.



Student technische bestuurskunde en teamleider Mark Hupkens denkt met de race in Zuid-Afrika de kans te vergroten dat de Nuna tijdens de World Solar Challenge 2015 in Australië voor de zesde keer wereldkampioen wordt. “Tijdens de race [in Zuid-Afrika, red.] is er namelijk ruimte om technische onderdelen te testen en het team voor de nog te bouwen Nuna8 te trainen.”



De studenten vertrekken eind augustus naar Zuid-Afrika. De Sasol Solar Challenge start op 27 september in Pretoria, om acht dagen later te eindigen in Kaapstad. Onderweg kunnen de deelnemers extra loops rijden van tussen de vijftig en de honderd kilometer lang. De wagen die na acht dagen de meeste kilometers heeft afgelegd, wint.



Op de Nuna7S brengen de studenten een ode aan hun in mei overleden mentor Wubbo Ockels. Op de zijkant staat een quote van hem: “There’s only one earth. And there’s no spare!”. Het solar team wil daarmee laten zien dat het Ockels’ visie op een duurzamere wereld wil voortzetten.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.