Education

Negen kilo munten voor vluchtelingstudenten

Negen kilo muntgeld, 202 bankbiljetten, twee pokerfiches en een munt voor de wasstraat. Dat is de opbrengst van de inzamelingsactie voor de stichting vluchtelingstudenten UAF de afgelopen weken op de campus.

De actie was het idee van TU-afvaldeskundige Jan-Henk Welink. In november zette hij op tien plaatsen op de campus collectedozen neer. Drie weken lang konden medewerkers en studenten daar hun opgepotte munten en biljetten uit verre oorden in kwijt. Allemaal voor het goede doel, de stichting voor vluchtelingstudenten UAF.

Welink heeft de afgelopen dagen nauwgezet in kaart gebracht waar de opbrengst vandaag komt. In zijn Excel-sheet komen landen voorbij als Macau, Kaapverdië, Belize en Mozambique, en tientallen anderen. De meeste munten kwamen uit de Verenigde Staten (367) en het Verenigd Koninkrijk (185). De meeste biljetten kwamen uit Servië en Polen. In totaal verzamelde Welink negen kilo muntgeld en 202 biljetten. Omgerekend zijn ze volgens hem 557,75 euro waard.

Waardeloos ‘geld’ zat er ook tussen, maar Welink ziet er de humor wel van in. Zo kreeg hij twee pokerfiches, een munt voor de wasstraat en een ‘Hell Bank Note’. Daarmee vereren mensen hun doden in Azië, aldus de afvaldeskundige.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.