Education

Midden in de nacht in de ballenbak van Ikea

Ter ere van de 25ste verjaardag is Ikea Delft 25 uur open, van 11 mei 20.00 tot 12 mei 21.00 uur. Vannacht speelden studenten er verstoppertje en gingen in de ballenbak.

Zoals bij een echte verjaardag was er kaas, worst, een welkomstdrankje en een stoelendans. Tussen twee en drie uur ‘s nachts waren er vooral veel dronken studenten, ondanks dat de alcohol expres uit het assortiment van het restaurant was gehaald voor deze avond.

Onder medewerkers deden verhalen de ronde van zoenende en vozende mensen op de beddenafdeling. Toch werden er ook op dat tijdstip nog keukens verkocht en liepen er gezinnen rond.

Dion, vierdejaars maritieme techniek

“Welke dag is het vandaag? O, donderdag. Ja jeetje, ik weet niet precies meer hoe ik hier terecht ben gekomen hoor, er was bier. Ik vind het wel supermooi. We zijn hier nu een uurtje met wat mensen van AEGEE en we hebben best wat bier op, dat hadden we zelf meegenomen.”

Joris (lucht- en ruimtevaarttechniek), Shin (werktuigbouwkunde), Clara (bouwkunde)

Shin: “We hadden een beter feestje verwacht. Het is eigenlijk gewoon de Ikea, maar dan om twee uur ‘s nachts. Het licht is fel, de muziek staat te zacht en er is geen bar.”

Clara: “We zijn hier sinds tien uur, dus nu totaal vier uur. We waren hier met een hele groep van Drop. De ballenbak vond ik erg leuk. Op een gegeven moment zijn we in de stellingen van het magazijn geklommen, dat vonden de medewerkers niet goed.”

Joris: “Maar we hebben wel het dak van de Ikea aangeraakt!”

Vader Stijn (39 jaar) met zijn kinderen Tijmen (14), Marijn (8) en Feline (6)

“Wij komen hier een keer per week ontbijten, we wonen dichtbij en dat vinden we gezellig. Toen zag ik een keer de flyers hangen dat dit feestje georganiseerd werd. We zijn hier om kwart over twee omdat het kan! We hebben de wekker gezet en zijn op zoek naar bureaulampjes. Straks gaan we weer naar bed.”

Joris, tweedejaars nanobiologie

“Dit is de enige keer dat je zoiets meemaakt, want ik ben niet van plan nog vijf jaar te studeren om de 30ste verjaardag van Ikea te halen. Wij zijn hier met een roeiclub van Laga. Ik had een ballenbak verwacht en die is er gelukkig ook!”

Jasper (eerstejaars werktuigbouwkunde) en Lars (eerstejaars technische wiskunde en technische natuurkunde)

Lars: “Na de training van onze vereniging Proteus stelde iemand voor om hier verstoppertje te doen. We waren hier dus ook met een hele groep. Ik had meer beveiliging verwacht.”

Jasper: “Ja, totdat er ineens vijf beveiligers om me heen stonden. We zijn van de roeivereniging en we hadden alle bureaustoelen in een treintje gezet, zo krijg je een soort roeiboot. We wilden net ‘vertrekken’ toen de beveiliging zei dat we moesten ophouden.”

Lars: “Maar niet alles zit tegen; bij de ‘zet je kast in elkaar’-wedstrijd hebben we deze kast gewonnen.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.