Education

Meer bussen naar TU

Naar de TU-wijk rijden vanaf zondag 13 december twee bussen per uur extra. Dat is het gevolg van de nieuwe dienstregeling die dan ingaat.

Dat meldt de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie. Behalve de nieuwe buslijn via de TU-wijk naar Lansingerland zijn er nog enkele wijzigingen. Zo worden Technopolis en de Harnaschpolder aangesloten op het Delftse ov-net. Richting de ziekenhuizen, Voorhof, Tanthof en Buitenhof wordt de dienstregeling niet verbeterd.

Het aantal bussen naar de TU-wijk neemt toe door de introductie van lijn 174. Deze nieuwe lijn, verzorgd door vervoerder Qbuzz, verbindt Delft met de gemeente Lansingerland. Deze bus eindigt in Bleiswijk. De nieuwe buslijn rijdt op werkdagen overdag twee keer per uur. Daarmee stijgt het aantal bussen tussen TU-Aula en station Delft tot 11 per uur in de ochtendspits.

De ChristenUnie is blij met de nieuwe buslijn en ziet dit als een stap in de goede richting. Wel betreurt de fractie het dat het busvervoer naar de ziekenhuizen, Voorhof, Buitenhof en Tanthof niet wordt verbeterd. Naar veel haltes in deze wijken rijden sinds 2007 twee in plaats van vier bussen per uur.

Wat ben je aan het doen?
“Ik ben bezig met het voorbereiden van een researchplan voor een artikel over EU-beleid. Het is voor een soort kleine promovendi-aanstelling, maar dan maar voor één paper. Ik ga over een paar maanden naar India. Hiermee wil ik die periode overbruggen.”

Wat ga je in India doen?
“Werken bij een middelgroot bedrijf, hen helpen bij het implementeren van verschillende systemen.”

Hoe kom je daar terecht?
“Ik deed in hetzelfde bedrijf afstudeeronderzoek. Ze hebben er een heel westerse stijl, zeker in vergelijking met andere Indiase bedrijven.”

Kun je het verschil in stijl aangeven?
“In het westen kijken wij veel naar wat je goed kan, in plaats van naar wie je familieleden zijn. We hebben meer oog voor kwaliteit. Het motto daar is ‘als het maar een beetje werkt of verkoopt, dan is het goed’. Hier denken we veel meer na over hoe lang het product meegaat en of dingen er wel perfect uitzien.”

Hoe lang ga je erheen?
“Voor een paar jaartjes. Daarna ga ik weer terug naar Nederland, denk ik. Woonruimte heb ik al geregeld. Ik ken er al mensen. Jonge gasten uit het middelmanagement, onder wie ook een aantal westerlingen.”

Hoe is je tijd in Delft bevallen?
“Goed. Ik ben actief lid geweest bij studentenvereniging CSR. Daar heb ik niets groots gedaan, wel een heel aantal kleine commissies.”

Vanavond nog plannen?
“Ik ga een goed boek lezen. Het wordt een boek over het Benedictijnse leven. Dat is een oude monniksorde. Deze schrijver probeert dat nu in zijn moderne leven toe te passen. Een beetje lifestyle, dus.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.