Education

LSVb heeft nieuw bestuur

De Landelijke Studentenvakbond krijgt een nieuwe voorzitter: Marianne Kaufman, afgestudeerd bij de opleiding culturele antropologie van de Universiteit Utrecht. Dit weekend is het nieuwe bestuur verkozen.


Kaufman was eerder student-lid van haar opleidingscommissie en van de Utrechtse faculteitsraad sociale wetenschappen. Voor de LSVb gaf ze trainingen aan bestuurders en leden van medezeggenschapsraden.

Volgens huidig vicevoorzitter Karlijn Ligtenberg waren er ook dit jaar meer dan genoeg aanmeldingen: “Ik denk dat het hoger onderwijs enorm leeft. Er is natuurlijk veel gebeurd met het afschaffen van de langstudeerboete en de uitwerking van het leenstelsel.”


Vicevoorzitter van het nieuwe bestuur is Eduard Schmidt (student research in public administration and organisational science aan de Erasmus Universiteit, de Universiteit van Tilburg en de Universiteit Utrecht). Olga Wessels, student Europees recht aan de Universiteit van Amsterdam is de nieuwe secretaris. Lex Sietses is de enige hbo’er in het bestuur. Hij studeert information engineering aan de Hogeschool van Amsterdam en wordt penningmeester. Jorien Janssen is algemeen bestuurslid. Zij studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht en sociale en culturele antropologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.


Het nieuwe bestuur gaat een turbulente tijd tegemoet. Onderwijsminister Bussemaker heeft heel wat op stapel liggen: uitbreiding van het bindend studieadvies, matching, collegegelddifferentiatie en natuurlijk het afschaffen van de basisbeurs. Op 1 juli vervangen de nieuwe bestuursleden het huidige bestuur. In de maanden mei en juni worden ze ingewerkt.

De LSVb is één van de twee landelijke studentenorganisaties. De andere is het Interstedelijk Studenten Overleg. Het ISO heeft nog geen nieuw bestuur gekozen.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.