Campus

Kozakkenleger

De week van de geschiedenis staat voor het Legermuseum in het teken van de Kozakken. Zaterdag begint de nationale week van de geschiedenis. De week, die dit jaar samenvalt met de herfstvakantie, staat dit jaar in het teken van ‘oorlog en vrede’.

Het legermuseum is een van de tien genomineerden voor de ‘week van de geschiedenisprijs 2009’, dankzij zijn programma over de Russische Kozakken. Gedurende de hele week is er in het museum van alles te doen.
Zaterdag zijn er vanaf 13.00 uur twee lezingen. Een over de boeken en afbeeldingen in het legermuseum met betrekking op de Kozakken in Nederland. De tweede lezing gaat over het negatieve beeld dat bestaat van de Kozakken. Tussen de lezingen kan er Napoleontaart gegeten worden. Dat de Kozakken in 1814 in Nederland kwamen, kwam doordat zij het Franse leger van Napoleon achtervolgden.
Verder zijn er een Russische markt, een Kozakkenkoor en dansgroep. Ook kun je zelf zwaardvechten, matroesjka’s schilderen en Russische lekkernijen zoals wodka en kaviaar proeven.
De toegang tot het legermuseum en bijbehorende lezingen is voor studenten gratis. Voor volwassenen is de toegang €7,50. Aanmelden voor de lezingen kan via reserveringen@legermuseum.nl.

Wie kan zijn hengel het verst uitgooien? Het is een hele sport, maar wel een die in zijn maag zit met milieuregels. Binnenkort mogen de hengelwerpers geen lood meer aan hun draad hangen. Christian Potma zoekt met zijn bedrijf Flowmotion in de lagesnelheidswindtunnel van Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek naar een zo goed mogelijke ijzeren variant.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.