Education

Kansarmen

Samen met automatiseerder Origin gaat de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) kansarme academici als historici en filosofen omscholen tot IT-specialist.

De IT-ers in spe krijgen eerst drie maanden theorieles, waarna ze een half jaar praktijkervaring kunnen opdoen bij hun toekomstige werkgever Origin. Origin betaalt weliswaar het meest aan de nieuwe opleiding, maar wat is het belang van de universiteit? ,,De RuG wil graag dat haar afgestudeerden goed terechtkomen”, legt een woordvoerder uit. De opleiding is dan ook bedoeld voor mensen zonder veel informatica-kennis.

Samen met automatiseerder Origin gaat de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) kansarme academici als historici en filosofen omscholen tot IT-specialist. De IT-ers in spe krijgen eerst drie maanden theorieles, waarna ze een half jaar praktijkervaring kunnen opdoen bij hun toekomstige werkgever Origin. Origin betaalt weliswaar het meest aan de nieuwe opleiding, maar wat is het belang van de universiteit? ,,De RuG wil graag dat haar afgestudeerden goed terechtkomen”, legt een woordvoerder uit. De opleiding is dan ook bedoeld voor mensen zonder veel informatica-kennis.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.