Campus

Huisjongste

Jaap Meijer is tweedejaars IO en woont in ‘Fort Juliana’, op Julianalaan 7. Er wonen alleen Vgsd-leden. Dit huis (of ‘kast’, zoals een vereniginghuis bij de Vgsd heet) is nog maar net studentenhuis.

Vijf maanden geleden heeft de vader van één van de bewoners het huis gekocht. Omdat de studenten er allemaal ongeveer even lang wonen, is er geen sterke hiërarchie. De HJ heeft dus ook geen speciale taken, alleen mocht hij als laatste de kamer kiezen. Als er iemand zou verhuizen, krijgt de nieuwe HJ trouwens wél wat klusjes te doen: koffiezetten en de kip in de achtertuin voeren. Sommige tradities moeten tenslotte ergens beginnen.

De TU-begroting komt volgend jaar uit op een tekort van dertien miljoen euro, meldt collegelid Paul Rullmann. Faculteiten is gevraagd in te dikken en daarbij te kijken naar zowel onderwijs als onderzoek en bedrijfsvoering. “Als je moet vaststellen dat we sommige dingen te veel doen of dat er overlap is, of als je vindt dat iets niet van voldoende kwaliteit is danwel geen prioriteit heeft, zijn er geen taboes.” Het college van bestuur kijkt binnenkort nog eens goed naar het meerjarenvastgoedinvesteringsplan. “Nieuwbouwprojecten moeten we opnieuw prioriteren”, zegt Rullmann. “We gaan een moeilijke tijd tegemoet, maar ook een kansrijke.” De begroting van 2011 moet van het college op nul uitkomen.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.