Education

Herbenoeming Egyedi

Dr. Tineke Egyedi is de komende twee jaar opnieuw president van Euras, de European Academy for Standardization. In juni werd zij herkozen tijdens de juni-conferentie in het Franse Cergy.

 In maart was Egyedi al gekozen als voorzitter van de International Cooperation for Education about Standardization (ICES). Egyedi werkt aan de TU Delft bij de faculteit TBM als senior onderzoeker standaardisatie.

Ir. Dirk-Jan Peet werkte bij de sectie technologiedynamica en duurzame ontwikkeling van de faculteit Techniek Bestuur en Management. Na zijn vakantie werd in juli 2008 een hersentumor ontdekt, waarvoor hij een zware behandeling onderging in het Rotterdamse Dijkzigt Ziekenhuis. Desondanks is hij op 22 november overleden. Peet laat zijn vrouw na en zijn tweejarige zoon.

Peet werkte aan een onderzoek naar de betekenis van de opkomst van informatie- en communicatietechnologie voor duurzame ontwikkeling.

Voor het onderwijs in duurzame ontwikkeling koos Dirk-Jan een onconventionele aanpak. Hij daagde docenten uit om het belang van hun vak voor duurzame ontwikkeling aan te tonen.

Die aanpak werkte. Dirk-Jan werd meermaals in het buitenland uitgenodigd om zijn methode uit te dragen.

Bij de entree van TBM is een plek ingericht voor een condoleance-register.

In memoriam door sectieleider Karel Mulder

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.