Christelijke studenten openen maandag de eerste happietaria in Delft. In dit tijdelijke restaurant zal geld worden ingezameld voor een project in de Derde Wereld.
br />
De happietaria is een initiatief van leden van de studentenverenigingen CSR, VGSD, CSFR en Navigator Studenten Delft (NSD). Tussen 8 en 20 december serveren zij in jongerencafe Entreé aan de Koornmarkt tussen 16.00 en 22.00 uur warme maaltijden. De opening wordt waarschijnlijk opgeluisterd door een bezoek van Sint Nicolaas.
Kenmerkend aan het concept van de happietaria’s is dat de klant zelf de prijs van de maaltijd bepaald. ,,Hieraan is echter wel een minimum verbonden van ongeveer tien gulden”, aldus Benne Holwerda, voorzitter van het happietaria-management. ,,Alles wat de klant meer betaalt gaat naar het goede doel, evenals de gehele winst.”
Vanaf 1989, het jaar van de eerste happietaria in Engeland, zijn onder andere in Duitsland, Zwitserland en Australië dergelijke tijdelijke eetgelegenheden voor het goede doel georganiseerd. In Rotterdam werd vier jaar later de eerste Nederlandse happietaria geopend.
Aan het project in Delft werken ongeveer 150 mensen mee. De organisatie verwacht ongeveer zestig gasten per dag. Als goed doel koos de organisatie voor een landbouwproject in Zimbabwe.
Christelijke studenten openen maandag de eerste happietaria in Delft. In dit tijdelijke restaurant zal geld worden ingezameld voor een project in de Derde Wereld.
De happietaria is een initiatief van leden van de studentenverenigingen CSR, VGSD, CSFR en Navigator Studenten Delft (NSD). Tussen 8 en 20 december serveren zij in jongerencafe Entreé aan de Koornmarkt tussen 16.00 en 22.00 uur warme maaltijden. De opening wordt waarschijnlijk opgeluisterd door een bezoek van Sint Nicolaas.
Kenmerkend aan het concept van de happietaria’s is dat de klant zelf de prijs van de maaltijd bepaald. ,,Hieraan is echter wel een minimum verbonden van ongeveer tien gulden”, aldus Benne Holwerda, voorzitter van het happietaria-management. ,,Alles wat de klant meer betaalt gaat naar het goede doel, evenals de gehele winst.”
Vanaf 1989, het jaar van de eerste happietaria in Engeland, zijn onder andere in Duitsland, Zwitserland en Australië dergelijke tijdelijke eetgelegenheden voor het goede doel georganiseerd. In Rotterdam werd vier jaar later de eerste Nederlandse happietaria geopend.
Aan het project in Delft werken ongeveer 150 mensen mee. De organisatie verwacht ongeveer zestig gasten per dag. Als goed doel koos de organisatie voor een landbouwproject in Zimbabwe.
Comments are closed.