Campus

Dit weekend: Bruggenparade

Nog geen plannen voor aanstaande zondag? Ga dan het Delftse water op en vaar langs de Bruggenparade voor gratis muziek, dans en theater.

Vanaf een boot zijn de acts van de Bruggenparade goed te zien. (Foto: Blue Sunday)

  • Wat: Bruggenparade
  • Wanneer: Zondag 9 september, 13.00-17.00 uur
  • Waar: Binnenstad Delft
  • Prijs: Gratis


Keuze is er genoeg tijdens de Bruggenparade. Op de Gasthuisbrug speelt singersongwriter Robin Haijes elk hele uur lazy sunday muziek. De Van der Meerbrug vormt het podium voor theater, uitgevoerd door Something Extra. Fans van het Nederlandse levenslied kunnen hun hart ophalen bij de Brabantse Turfmarkt, waar het Delftse Smartlappenkoor zal optreden. Totally Zouk geeft danspresentaties op de Poelbrug, en voor de koffie-liefhebbers staan koffiebranderij Miss Morrison en Stichting Stunt op de Koepoortbrug.


De bruggenparade wordt nu voor het derde jaar georganiseerd door Blue Sunday Delft. “Dat is een intiatief dat zondag als shopdag wil promoten,” legt initiatiefnemer Raymond van Uffelen uit. Gemiddeld komen er meer dan vijfhonderd mensen op de parade af.


Een tip heeft Van Uffelen ook. “Je kunt de parade het beste vanaf het water bezoeken.” Mensen kunnen gratis meevaren op een Canalhopper, die een tocht over de grachten maakt. “Het heeft iets idyllisch.” Op de boten staat ook een singer-songwriter en krijgen de bezoekers een goodiebag.


Meer info hier.


Mirjam van der Ploeg / Stagiaire

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.