Education

De Voogd pleit voor Europees hoger onderwijs

Het college van bestuur gelooft in de mogelijkheid van één Europees hoger onderwijsssysteem, met Engels als voertaal.Collegevoorzitter De Voogd hield maandag bij de opening van het academisch jaar een warm pleidooi voor verregaande samenwerking binnen het Europese hoger onderwijs.

Uitgangspunt is de verklaring van Bologna van juni dit jaar, waarbij de Europese onderwijsministers afspraken de verschillende stelsels te integreren. Binnen tien jaar zouden er vergelijkbare graden en diploma’s moeten komen, een driejarige bachelors-cyclus, en een gezamenlijk systeem van studiepunten. Daarnaast zou de mobiliteit van studenten en docenten bevorderd moeten worden. Het getuigt van ‘durf’, aldus De Voogd, om met eeuwenoude nationale tradities te breken.

Het college van bestuur gelooft in de mogelijkheid van één Europees hoger onderwijsssysteem, met Engels als voertaal.

Collegevoorzitter De Voogd hield maandag bij de opening van het academisch jaar een warm pleidooi voor verregaande samenwerking binnen het Europese hoger onderwijs. Uitgangspunt is de verklaring van Bologna van juni dit jaar, waarbij de Europese onderwijsministers afspraken de verschillende stelsels te integreren. Binnen tien jaar zouden er vergelijkbare graden en diploma’s moeten komen, een driejarige bachelors-cyclus, en een gezamenlijk systeem van studiepunten. Daarnaast zou de mobiliteit van studenten en docenten bevorderd moeten worden. Het getuigt van ‘durf’, aldus De Voogd, om met eeuwenoude nationale tradities te breken.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.