Spaans eten gaat over grote sterke smaken met niet te moeilijke ingrediënten. Het is een keuken van eenvoud.
Het volgende recept is dan ook heerlijk comfort food met genoeg pit om het interessant te maken.
Het is een eenvoudig te maken eenpansgerecht dat doet waar het voor ingehuurd is: heerlijke smaak en een complete maaltijd.
Spaanse omelet
Nodig:
grote hapjespan die in de oven kan, mes en snijplank, oven
Ingrediënten voor vijf mensen:
1 ui, 2 teentjes knoflook, 10 eieren,
paprikapoeder, 3 paprika’s, 500 gram
spinazie, geitenkaas, aardappelschijfjes, chorizo
Kluts de eieren los met een snufje zout en wat paprikapoeder. Was de spinazie goed en dep droog met een theedoek. Snij de chorizo in stukjes en bak deze uit. Snij de ui, knoflook en paprika’s fijn en bak ze met de chorizo mee. Bak tot de paprika zacht is en de ui glazig en voeg vervolgens de spinazie toe. Laat de spinazie helemaal slinken. Haal het geheel uit de pan en bewaar het vet. Bak de aardappeltjes aan één kant mooi bruin en draai ze om. Zodra je ze omdraait, voeg je de eieren toe. Als het eimengsel ‘gewend’ is aan de pan (dun laagje is dus gegaard) doe je de ui, knoflook, chorizo, spinazie en paprika er weer bij. Geitenkaas verkruimelen aan de bovenkant en afbakken in de oven op 150 graden gedurende ongeveer twintig minuten. Het smullen kan beginnen. Doe eens avontuurlijk en neem een andere groente, of ansjovis voor extra zoute pittigheid. Ook een snufje cayennepeper kan het gerecht goed doen.
Met geslepen messen,
Job Hogewoning
Comments are closed.