Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Campus

In de kluts

Spaans eten gaat over grote sterke smaken met niet te moeilijke ingrediënten. Het is een keuken van eenvoud.
Het volgende recept is dan ook heerlijk comfort food met genoeg pit om het interessant te maken.

Het is een eenvoudig te maken eenpansgerecht dat doet waar het voor ingehuurd is: heerlijke smaak en een complete maaltijd.


Spaanse omelet


Nodig:

grote hapjespan die in de oven kan, mes en snijplank, oven


Ingrediënten voor vijf mensen:

1 ui, 2 teentjes knoflook, 10 eieren,

paprikapoeder, 3 paprika’s, 500 gram

spinazie, geitenkaas, aardappelschijfjes, chorizo


Kluts de eieren los met een snufje zout en wat paprikapoeder. Was de spinazie goed en dep droog met een theedoek. Snij de chorizo in stukjes en bak deze uit. Snij de ui, knoflook en paprika’s fijn en bak ze met de chorizo mee. Bak tot de paprika zacht is en de ui glazig en voeg vervolgens de spinazie toe. Laat de spinazie helemaal slinken. Haal het geheel uit de pan en bewaar het vet. Bak de aardappeltjes aan één kant mooi bruin en draai ze om. Zodra je ze omdraait, voeg je de eieren toe. Als het eimengsel ‘gewend’ is aan de pan (dun laagje is dus gegaard) doe je de ui, knoflook, chorizo, spinazie en paprika er weer bij. Geitenkaas verkruimelen aan de bovenkant en afbakken in de oven op 150 graden gedurende ongeveer twintig minuten. Het smullen kan beginnen. Doe eens avontuurlijk en neem een andere groente, of ansjovis voor extra zoute pittigheid. Ook een snufje cayennepeper kan het gerecht goed doen.



Met geslepen messen, 



Job Hogewoning

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.