Opinion

Cerberus

Zo tegen de vakantie heb je even de neiging terug te blikken op het voorbije academisch jaar. Het woord dat ik deze ronde het meeste ben tegen gekomen is OVERHEAD.

We hebben daar teveel van en daar moet wat aan gedaan worden, vindt het College van Bestuur. Wat overhead precies is kan niemand mij goed uitleggen. Dat is niet zo vreemd want zelfs belangrijke en deskundige mensen als de beheerders, zelfs die van mijn faculteit, worstelen daarmee. Het college van bestuur heeft daar gelukkig geen last van. Met stevige houwen gaat zij het veelkoppige monster dat de TU is te lijf. Royaal rollen de koppen. Het doet wel een beetje Don Quichotterig aan maar het dient de gemene zaak. Merkwaardig is wel dat voor elke afgehakte kop er minstens twee nieuwe ontstaan. Ze heten interimmers, adviseurs, experts en wat al niet. Waar komen die toch allemaal vandaan vraag je dan in de bekende kringen. ‘Vrienden van het college’ wordt er gefluisterd in de wandelgangen. ‘Kwaliteitsimpulsen’ zegt een ander. Gratis komen ze in ieder geval niet. Logisch want goede koppen zijn nu eenmaal duur. Daarbij moeten ze ook nog extra ondersteuning hebben en voldoende middelen. Trouwens de oude koppen zijn er ook nog. Allemaal overhead denk je dan. De dag lijkt niet ver meer dat het beest zijn baas tegenkomt: Het College verslonden door eigengemaakte overhead.

Zo tegen de vakantie heb je even de neiging terug te blikken op het voorbije academisch jaar. Het woord dat ik deze ronde het meeste ben tegen gekomen is OVERHEAD. We hebben daar teveel van en daar moet wat aan gedaan worden, vindt het College van Bestuur. Wat overhead precies is kan niemand mij goed uitleggen. Dat is niet zo vreemd want zelfs belangrijke en deskundige mensen als de beheerders, zelfs die van mijn faculteit, worstelen daarmee. Het college van bestuur heeft daar gelukkig geen last van. Met stevige houwen gaat zij het veelkoppige monster dat de TU is te lijf. Royaal rollen de koppen. Het doet wel een beetje Don Quichotterig aan maar het dient de gemene zaak. Merkwaardig is wel dat voor elke afgehakte kop er minstens twee nieuwe ontstaan. Ze heten interimmers, adviseurs, experts en wat al niet. Waar komen die toch allemaal vandaan vraag je dan in de bekende kringen. ‘Vrienden van het college’ wordt er gefluisterd in de wandelgangen. ‘Kwaliteitsimpulsen’ zegt een ander. Gratis komen ze in ieder geval niet. Logisch want goede koppen zijn nu eenmaal duur. Daarbij moeten ze ook nog extra ondersteuning hebben en voldoende middelen. Trouwens de oude koppen zijn er ook nog. Allemaal overhead denk je dan. De dag lijkt niet ver meer dat het beest zijn baas tegenkomt: Het College verslonden door eigengemaakte overhead.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.