Education

Bon voor ‘fotoshoot’

Een 19-jarige student heeft donderdagavond aan de Ezelsveldlaan een bekeuring gekregen voor een in scène gezette diefstal Bij wijze van grap organiseerden enkele studenten rond tien over acht een zogenaamde fotoshoot met de 19-jarige.

Toen een van de studenten de jongen een camera gaf om een foto te maken, rende hij weg alsof het een diefstal betrof.

Een alerte voorbijganger reageerde direct en rende achter de ‘verdachte’ aan en hield hem aan. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat het allemaal een grap was. Politieagenten konden er de humor niet van inzien en trakteerden de student op een bon.

Ook collegevoorzitter Ron Bormans van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen treedt toe. Het ministerie van OCW heeft dit woensdag 7 oktober bekendgemaakt.

Eerder was uitgelekt dat Koen Geven, oud-voorzitter van de European Students Union, was gevraagd, net als Ellen Hazelkorn, decaan van de Graduate Research School van het Dublin Institute of Technology en Robert Berdahl, voorzitter van de Amerikaanse universiteitenvereniging en voormalig collegevoorzitter van de universiteit van Berkeley.

Internationale vergelijking

De commissie staat onder leiding van oud-landbouwminister en universiteitsbestuurder Cees Veerman. Ze gaat het Nederlandse onderwijsstelsel aan een internationale vergelijking onderwerpen. Grote vraag is of het huidige stelsel de toename en groeiende diversiteit van de studentenpopulatie aankan en of het internationaal goed herkenbaar is.

De commissie adviseert minister Plasterk in februari 2010. Bij de opening van het academisch jaar bepleitte Plasterk meer keuzemogelijkheden voor studenten. Later verduidelijkte hij dat hij het hbo en het wo niet wil laten fuseren. “Integendeel, ik hoop dat we het hoger onderwijs diverser kunnen maken. Nu is er met óf hbo, óf universiteit te weinig keuze. Ik zou meer keuze willen bieden.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.