Campus

Zuivere koffie

De wereld draait er op. Delft draait er op. Het was een koffieapparaat dat Bouwkunde de das om deed. We drinken er jaarlijks gemiddeld 140 liter van per persoon.

Dus: als je het doet, doe het dan goed! Koffie kan veel meer zijn dan een treurig bakkie troost tussen de colleges door. Het is geschikt voor de eerste date, of het nu met je projectgroep is, of met die ene speciale persoon. Daarom ga ik deze week op zoek naar de beste plek voor een lekker bakkie leut in Delft.


De vijf plekken die ik bezocht kregen allemaal dezelfde simpele bestelling: espresso, geen suiker, geen melk.


Naam: Kaldi, Molslaan

Beoordeling: Goede koffie, mogelijkheid om te zitten en iets te eten. Je krijgt er, zoals het hoort, een glaasje water en een koekje bij. Helaas, de prijs mag er wel zijn.

Eindcijfer: 7


Naam: Il Tartufo, Minderbroerstraat

Beoordeling: Koffie waar je blij van wordt en wel even wakker van blijft. Naast de lekkere broodjes niet vervelend om hier een kopje koffie te halen. Lekker rustig met een mooi uitzicht. Glaasje water en een koekje, dus goed voor elkaar.

Eindcijfer: 8,5


Naam: Bagels & Beans, Markt

Beoordeling: Over de koffie niet te klagen, echter is het macrobiotische gehalte iets waar ik persoonlijk tegenaan loop. Je mag laten zien dat men milieu- bewust denkt, maar er is een grens. Toplocatie aan de Markt, maar de prijs is daar ook wel naar.

Eindcijfer: 6,5


Naam: The Coffee Company, Markt

Beoordeling: Helaas weer wat megalomaan. Wel weer goede koffie en goed uitzicht. Dit is een beetje de Starbucks van Delft, dus helaas niet voor een speciale gelegenheid. Echter, helemaal niet verkeerd.

Eindcijfer: 7


Naam: De vergulde pauw, Voldersgracht

Beoordeling: Mijn soort winkel, het product wordt voor je neus klaar gemaakt. Goede diversiteit en domweg lekkere koffie. Prijs/kwaliteit goed, dat krijg je met van die kleine winkeltjes.

Eindcijfer: 8


Met geslepen messen,

De Kokende Student

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.