Opinion

Wubbo

Op 23 mei kwam ik terug van een weekje vakantie en sloeg Delta 16 open. Op pagina 3 verslikte ik me gigantisch in het bericht van Wubbo Ockels.

Tegenwoordig ben je al snel BN’er en inderdaad hij is, samen met Andre Kuipers, in de ruimte geweest.

Maar om nu na – hoe lang is het al niet geleden – tig jaar nog zulk prima donna gedrag te vertonen is werkelijk beneden alle peil. Er wordt tegenwoordig door BN’ers veel getwitterd en helaas krijgen veel domme opmerkingen veel meer aandacht dan ze verdienen. Ik wilde dit interview met daarin uitspraken over de sfeer op de TU Delft onder diezelfde domme opmerkingen plaatsen. Wubbo, je wordt vaak genoemd als uithangbord voor de TU Delft. Er zijn plenty hoogleraren die je wetenschappelijk voorbij streven. Je laten voorstaan op BN’er zijn, je moet je schamen.

Gemeentelijk riool
Algemeen probleem was dat de gemeentelijke riolering van Delft de overvloedige hoeveelheid water niet aankon, aldus Hartman.

3mE
Als gevolg daarvan schoten bij de faculteit 3mE enkele aansluitingen los tussen het gebouw en het hoofdriool. Daardoor liep er water in de kelders. Volgens Hartman bleef de schade beperkt en is het water weggezogen.

Bibliotheek
In de universiteitsbibliotheek was het vanaf zeven uur ’s ochtends alle hens aan dek. Daar liep door de rioleringsproblemen water over de betonnen rand van de souterrainverdieping. De kantoren van de bibliotheek- en informatiespecialisten en de hoofdredacteur van Delta liepen deels onder water. Bij de gevel stond over een meter breedte een laagje water en de vloerbedekking was over een breedte van ongeveer 3 meter doorweekt.

Elektriciteit
Vanwege het water moest de elektriciteit in die kantoren worden afgesloten en de medewerkers moesten elders een werkplekje vinden. Met waterzuigers is het vocht verwijderd. Volgens Marco Westhoff, namens FMVG verantwoordelijk voor de bibliotheek, was de schade ‘vergeleken met eerdere wateroverlast dit keer niet heel erg’. “Behalve de kantoren langs de gevel hadden we weinig problemen.” In de loop van de dag is er in die kantoren enkele malen water weggezogen.

Bouwkunde
Ook Bouwkunde bleef niet gespaard. Daar liep water in de zogeheten koekoeks, verlaagde delen aan de gevel met daarin ramen om in kelders daglicht toe te laten. Ook daar viel de overlast relatief mee, aldus Hartman.

Op 23 mei kwam ik terug van een weekje vakantie en sloeg Delta 16 open. Op pagina 3 verslikte ik me gigantisch in het bericht van Wubbo Ockels.

Tegenwoordig ben je al snel BN’er en inderdaad hij is, samen met Andre Kuipers, in de ruimte geweest. Maar om nu na – hoe lang is het al niet geleden – tig jaar nog zulk prima donna gedrag te vertonen is werkelijk beneden alle peil. Er wordt tegenwoordig door BN’ers veel getwitterd en helaas krijgen veel domme opmerkingen veel meer aandacht dan ze verdienen. Ik wilde dit interview met daarin uitspraken over de sfeer op de TU Delft onder diezelfde domme opmerkingen plaatsen. Wubbo, je wordt vaak genoemd als uithangbord voor de TU Delft. Er zijn plenty hoogleraren die je wetenschappelijk voorbij streven. Je laten voorstaan op BN’er zijn, je moet je schamen.

Dineke Heersma, afdelingssecretaris bij de afdeling biomechanical engineering (3mE).

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.