Campus

Wild doen

Dansend in een junglejurkje of met een zebramasker op het hoofd en een slang om de nek vierde Sint Jansbrug vrijdag 10 april het begin van een zonnige, wilde lente tijdens het festival Aangeschoten Wild.

Het was alsof de lente eregast was tijdens het festival Aangeschoten Wild op het Lijm&Cultuurterrein. De zon scheen, de hemel was blauw en aan de picknicktafels werden de eerste buitenbiertjes gedronken en ijsjes gegeten. Renee de Schepper (21), derdejaars student industrieel ontwerpen geniet van het lentezonnetje terwijl ze aan de tafel van Q.co Button Creation een kleurige button in elkaar probeert te flansen. Veel inspiratie heeft ze nog niet. “Ik zit een beetje in tijdschriften te bladeren tot ik een leuk plaatje heb gevonden”, zegt ze. “Het maakt me niet zoveel uit wat het wordt. Het is hier gezellig, het is mooi weer en ik heb al een ijsje op.” Ze knijpt haar ogen even dicht tegen de zon en trekt haar junglerokje recht. “Ik vind het hier wel prima.”
Terwijl jongens met strooien hoedjes, hawaïshirts en teenslippers uit hun dak gaan bij de vrolijk rockende folkmuziek van The Tunes, tekent Antje Steenhuizen (22), student milieuwetenschappen uit Utrecht, een kleurig ruitpatroon op een wit velletje. “Ik probeer het kleutertje in mij naar boven te laten komen”, zegt ze terwijl ze een semi-kritische blik op haar button in de maak werpt. “Of dat lukt?”. Ze grinnikt. “Echt mooi is ie niet, hè? Maar het is wel leuk om even te knutselen.”
Ondertussen gooit een groep meisjes in junglejurkjes waar Jane jaloers op zou zijn, de heupen los bij het basgeplok en de swingende accordeongeluiden van The Tunes. Daarna zingt singer-songwriter Esther Groenenberg “Het begin van de lente is als magie, als een soort therapie, maar dan zonder woorden, gewoon zien wat ik zie” en “Kijk vooruit, vergeet je zorgen, tel je dagen van geluk.”
Het festival Aangeschoten Wild is een vrolijk junglefeest met veel ruimte voor verschillende muziekstijlen, cabaret en theater. “We hebben dit festival bedacht omdat we een leuk, breed festival op poten wilden zetten, waar iedereen wild van zou worden”, zegt Erik Groenenberg van de Aangeschoten
Wild-organisatie. “Het lustrum van Sint Jansbrug hebben we extern gevierd en dat was een groot succes. De open week liep niet zo goed. Met het festival willen we een geslaagde combinatie tussen die twee feesten zijn.” De naam van het evenement zet meteen de toon. “We wilden een feest organiseren waarbij iedereen lekker los en wild kan zijn. En aangeschoten is natuurlijk een woordspeling op het biertjes drinken”, zegt Groenenberg.
Maar Aangeschoten Wild heeft ook een duidelijk safarithema. Want die biertjes drinken de studenten bij de Drinkplaats, naast een levensgrote giraf die zelf ook wat wankel op de poten staat. Of dat komt doordat hij te diep in het glaasje heeft gekeken of door de bepleisterde wond op zijn bilpartij, doet er eigenlijk niet toe: de giraffen- en zebraprints geven het feest een vrolijke aanblik. En het thema heeft de studenten zeer geïnspireerd, want tijdens het liedje The Parade van de rockband Rigby heeft een van de junglemeisjes een zwarte Jane-pruik opgezet waarmee ze vrolijk ronddanst. “Show me the way to a brighter day”, zingt de leadzanger toepasselijk.
Andere studenten dragen dierenmaskers op hun hoofd en slangen om hun nek. Een zebra steekt nieuwsgierig zijn snuit in de lucht en een olifant snuffelt aan de buitenlucht met zijn lange slurf. “Wat doe jij hier, Fedde de zebra?”, vraagt een van de leden van Abracadabaret, de cabaret-ondervereniging van Sint Jansbrug aan de jongen met het zebramasker. “Chillen”, antwoordt de zebra. De rest van de grappen komt niet echt van de grond. Een geluidsbox knettert en piept, waardoor de helft niet te verstaan is. En als het euvel verholpen is, blijken de grappen over vervelende rotkinderen niet echt leuk te zijn. Maar dat was het enige minpuntje van het vrolijke wilde lentefeest. 

Zeven van hen werden opnieuw opgenomen, van wie er twee ernstig ziek waren. Een van hen verkeert nog in kritieke toestand op de intensive care. Volgens het secretariaat van Bouwkunde gaat het om de decaan.

Het Havenziekenhuis wil geen naam noemen, maar meldt dat de patiënt continu wordt bewaakt.Het ziekenhuis heeft alle operaties uitgesteld en is nog op zoek naar de oorzaak van de problemen. Het sluit een bacteriële infectie niet uit.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.