Campus

Wijntje aan het water

Stel, je bent brak van het IO-festival en hebt geen zin in de Parade, Parkpop en andere grootschalige festivals rond Delft. Dan pak je toch gewoon een picknickmandje in?


Massaal opgezette happenings langs je heen laten gaan, betekent natuurlijk niet dat je helemaal niks moet doen. Terwijl heel Nederland zich dit weekend stort op gigantische publieksevenementen, is er een heel scala aan kleinschalige happenings; precies goed voor een luie zondag die je toch ook weer niet helemaal weg wilt gooien. Tuurlijk, je kunt een bootje huren in de Biesbosch met je liefje, of gewoon een terrasje pakken. Maar het perfecte compromis tussen drie podia met herrie en een verslapen zondag in je nest, zijn de Zomerzondagen in het Park bij de Euromast. In je tas: een kleedje en een fles rosé (of twee). Op het menu: zomerse muziek, verrassende theatervoorstellingen en vooral veel ontspanning. Hang je voeten in de vijver, vouw een professioneel geknutseld hoedje van papier en je bent al die festivals allang vergeten.


Nou ja, behalve misschien de Dag van de Architectuur dan, ook komend weekend. Maar ook die kun je op z’n zondags aanpakken, en gewoon in Delft. In het kader van het thema voedsel wandel je op zaterdag langs historische en actuele plekken die van betekenis zijn voor voedsel in de stad. De Waag bijvoorbeeld, en de Koornbeurs. Zondag fiets je langs eetbare tuinen.


En mocht je toch nog een beetje puf hebben om aan je carrière te denken: zaterdag presenteren Delftse architecten zich op het Agathaplein en stellen hun bureaus open voor publiek. Kan nooit kwaad eens een kijkje te nemen en een praatje te maken natuurlijk. Drink er meteen een honingwijndrankje bij van bijenhoning uit de botanische tuin, laat je inspireren door de met ‘buikwinkeltjes’ rondwandelende studenten van Hogeschool InHolland vol innovatieve, eetbare producten uit de regio, en hap toe. 


Zomerzondagen, elke zondag tot en met 8 juli in het Park bij de Euromast. www.zomerzondagen.nl

Dag van de Architectuur, op zaterdag 23 en zondag 24 juni. Voor het Delftse programma: www.designindelft.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.