Opinion

Welkom bij Hype!

Welkom bij de allernieuwste versie van Hype! Met Hype! kom je nu nog sneller in contact met al je vrienden, zodat je altijd verbonden bent en alles met iedereen kunt delen.

Hype! maakt je zichtbaar, altijd en overal. Deze volledig bijgewerkte versie maakt nog meer mogelijk. Druk op ‘Voltooien’ om de installatie te voltooien.
Hype! is volledig geïntegreerd in de belangrijkste zoekmachines en netwerksites. Met een druk op de knop koppel je jouw persoonlijke adresboek en je fotoalbum, zodat jij en je vrienden altijd op de hoogte zijn! Chatten, bellen, surfen en betalen zijn nog nooit zo eenvoudig geweest. Om je nog beter van dienst te kunnen zijn, vragen we je daarom eerst je naam, adresgegevens, rekeningnummer en persoonlijke voorkeuren in te stellen (velden gemarkeerd met een * zijn verplicht).
Bedankt! Je bent bijna klaar om in contact te treden met al die vrienden van wie je niet eens meer wist dat je ze had. Druk nu op ‘Verbinden’ om de adresgegevens uit al je adresboeken naar Hype! te versturen. 
…Adresboeken exporteren. Een moment geduld…
Wist je dat Hype! nu nog meer bestandsformaten ondersteunt? Ga naar ‘Instellingen’, en vervolgens naar ‘Delen’. Druk nu op ‘Hype me!’ om al je persoonlijke bestanden met al je vrienden te delen.
…Media delen. Een moment geduld…
…Exporteren… She_sucks_hard.vid… Exporteren… German_orgy.avi…
– Fout 59: Kan niet annuleren tijdens exporteren. Wacht tot de export voltooid is, en probeer het daarna opnieuw.
Gefeliciteerd! Al je persoonlijke bestanden zijn nu gedeeld en voor iedereen zichtbaar. Je vrienden ontvangen automatisch een link naar jouw persoonlijke pagina. Ga naar ‘Mijn persoonlijke pagina’ om je privé-instellingen te wijzigen.
Welkom op je persoonlijke pagina! Vul nu je gebruikersnaam en wachtwoord in.
…Wachtwoord onbekend. Sluit uw browser af, en probeer het opnieuw.
… Gebruikersnaam onbekend. Neem contact op met uw systeembeheerder.
… Er is een onbekende fout opgetreden. De-installeer Hype!, start uw computer opnieuw op, en installeer Hype! nogmaals.

Welkom bij de allernieuwste versie van Hype! Met Hype! kom je nu nog sneller in contact met al je vrienden, zodat je altijd verbonden bent en alles met iedereen kunt delen. Hype! maakt je zichtbaar, altijd en overal.

Daan Schuurbiers is onderzoeker bij de werkgroep biotechnologie en maatschappij.

Maar liefst vijftien procent extra eerstejaars zag de Vrije Universiteit dit collegejaar aan de start verschijnen. De Amsterdamse universiteit haalt bijna de Erasmus Universiteit Rotterdam in, waar de instroom in de bachelorfase juist met 5,4 procent daalde. Ze hebben respectievelijk 3256 en 3290 eerstejaars, blijkt uit nieuwe instroomcijfers van universiteitenvereniging VSNU.

Utrecht blijft de grootste, maar de instelling trok dit jaar slechts twintig studenten meer dan vorig jaar en komt op 5350 uit: een toename van 0,4 procent. Gezien de algehele groei van 4,4 procent betekent dit dat Utrecht terrein verliest. Behalve de VU zijn ook Delft (13 procent), Wageningen (12,3 procent) en Tilburg (12,1 procent) stevige steigers.

Vooral economische opleidingen deden het goed. De sector trok 9,2 procent meer eerstejaars; de crisis had er bij de studiekiezers kennelijk nog niet ingehakt. Rechten wist niet van de landelijke toename te profiteren en leverde zelfs 0,8 procent in: 38 eerstejaars minder.

Opvallend is verder de belangstelling voor technische opleidingen, waar 8,3 procent meer eerstejaars zich voor inschreven. Ook natuurwetenschappelijke vakken zagen extra studenten binnenkomen, maar met 2,1 procent bleven zij achter bij de landelijke groei. Bij elkaar opgeteld gaan bèta en techniek met 5,8 procent omhoog.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.