Education

Waterwijken

Een Nederlands team bestaand uit waterbouwkundigen, landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen (onder wie prof.dr.ir. Han Meyer van Bouwkunde) presenteerde desgevraagd begin oktober op een workshop in New Orleans ideeën voor de Hoffman Triangle.

Dit is een van de meest kwetsbare wijken van de bluesstad. Hun plan, ‘Cascade’, bestaat uit een aantal drempels, parallel aan de rivier door de wijk lopend. Kale plekken (boven) kunnen gebruikt worden voor een open waterafvoer, loodrecht op de rivier. Onder staat een schets van een toekomstige zone voor wateropvang, recreatie en zuiverende waterplanten.

,

Een Nederlands team bestaand uit waterbouwkundigen, landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen (onder wie prof.dr.ir. Han Meyer van Bouwkunde) presenteerde desgevraagd begin oktober op een workshop in New Orleans ideeën voor de Hoffman Triangle. Dit is een van de meest kwetsbare wijken van de bluesstad. Hun plan, ‘Cascade’, bestaat uit een aantal drempels, parallel aan de rivier door de wijk lopend. Kale plekken (boven) kunnen gebruikt worden voor een open waterafvoer, loodrecht op de rivier. Onder staat een schets van een toekomstige zone voor wateropvang, recreatie en zuiverende waterplanten.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.