Education

Wat Delftse honoursstudenten missen

Vijf bachelorstudenten hebben vorige week de ‘Leadership award 2012-2013’ gewonnen van het TU-honours programme. De vijf kregen de prijs voor hun idee voor een open online platform waarop studenten alle informatie kunnen vinden over wat er in Delft gaande is.


De in totaal 25 studenten die dit jaar meededen aan het excellentieprogramma voor getalenteerde en gemotiveerde uitblinkers zijn de afgelopen veertien weken bezig geweest met het vak ‘persoonlijk leiderschap’. Daarin hebben zij zowel de ‘introspectieve als de extroverte kwaliteiten van een leider van nu’ bestudeerd. In de laatste zeven weken werkten zij in groepjes van vijf aan projecten waarmee ze iets moesten creëren wat ze missen in Delft, ‘onder het mom van groots denken, klein beginnen’.


Het winnende team bestaat uit Jasmijn Kok en Max Verhoeven (bouwkunde), Diederik ter Kuile (industrieel ontwerpen), Laurens Versluis (elektrotechniek, wiskunde en informatica) en Alex de Ronde (techniek, bestuur en management). Zij bedachten het online platform Oe Delft, vanuit het idee dat de student het overzicht kwijt is van wat er in Delft allemaal te doen is qua feesten en evenementen. Het is de bedoeling dat studenten op de website binnenkort in één oogopslag kunnen gaan zien wat er op een dag te doen is op vlakken die hen interesseren als sport, muziek en politiek.


De tweede prijs ging naar het project ‘linking excellence’, dat een online platform wil bieden voor contact tussen honoursstudenten, bedrijven en de TU. Dat moet een groot netwerk opleveren. De website www.honoursnetwork.nl is er zelfs al.


Ook het project Wa’Cup, dat de derde prijs kreeg, moet echt van de grond gaan komen. De website www.wacup.nl moet studenten en medewerkers van alle Nederlandse universiteiten bewust maken van het belang van het hergebruiken van koffiebekertjes. Via de site moet bekend gaan worden welke universiteit de meeste bekertjes verbruikt.


De twee overige projecten, Paper-Tree en Grid, vielen buiten de prijzen. Het eerste project richt zich op het recyclen van oud papier door studenten industrieel ontwerpen. Grid moet een ‘centrale, open ontmoetingsplaats’ worden in het midden van de campus. Dat is nodig omdat het volgens de studenten ontbreekt aan saamhorigheid tussen studenten van verschillende faculteiten. Grid moet ‘veelzijdig bruikbaar en leefbaar kunstwerk’ worden, waaraan iedere faculteit kenmerkende delen bijdraagt.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.