Education

Wamelink waarnemend decaan Bouwkunde

Hoogleraar bouwmanagement Hans Wamelink wordt per half augustus waarnemend decaan van de faculteit Bouwkunde. Karin Laglas nam vorige week afscheid na nog geen vier jaar decaanschap. De faculteit werft een opvolger.


Hans Wamelink is sinds 2006 hoogleraar bouwmanagement bij Bouwkunde. In 2008 nam hij tijdelijk de verhuizing van Bouwkunde naar de Julianalaan op zich. In mei was de faculteit afgebrand, in september werd toenmalig decaan Wytze Patijn geveld door een ziekenhuisbacterie.



Als onderzoeker houdt Wamelink zich onder meer bezig met miscommunicatie in de bouw. Dat is een veelvoorkomende oorzaak van kostbare fouten. Wamelink onderzoekt met welke middelen die hoge ‘faalkosten’ kunnen worden teruggedrongen.



De hoogleraar is voorzitter van de afdeling real estate and housing. Het college van bestuur heeft hem gevraagd dat werk te combineren met het waarnemend decaanschap. Wamelink is niet bereikbaar voor commentaar op zijn tijdelijke aanstelling.



Voorganger Karin Laglas heeft op 4 juli afscheid genomen van Bouwkunde. Half augustus 2014 treedt zij aan als voorzitter van de Amsterdamse woningcorporatie Ymere. Laglas kwam in januari 2011 naar de TU, waar zij civiele techniek had gestudeerd.



In het Bouwkundeblad BNieuws legde zij vorige maand uit waarom zij relatief snel deze carrièreswitch maakt. “Wanneer ik zeventig ben en ik terugkijk op mijn carrière, dan is het voor mij belangrijk dat mijn werk een positieve sociale impact heeft gehad. [..] In mijn toekomstige functie krijg ik te maken met sociaal relevante vraagstukken. [..] Maar ik heb deze functie alleen aangenomen, omdat mij dat is gevraagd. Mijn baan als decaan maakte me iedere dag weer blij.”



Gevraagd naar tips voor haar opvolger wilde Laglas één ding kwijt: “Stop met de traditie om met iedere nieuwe decaan een nieuw bachelorcurriculum in te voeren. [..] Richt je op de master en geef de bachelor wat ruimte om te ademen.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.