Campus

Walk in the park

ShoppingNight Den Haag en Parkpop. Samen met festival Night at the Park maken ze de Hofstad in het laatste weekend van juni thé party place to be.

Wat: Shopping Night, Night at the Park en Parkpop
Waar: Den Haag
Wanneer: Respectievelijk vrijdag 26 (18.00 uur), zaterdag 27 (16.00 uur) en zondag 28 juni (13.00 uur).
Prijs: Gratis, alleen Night at the Park kost € 29,50
Partyprognose: 8

Vanaf vrijdag 26 juni feest Den Haag hard, en maar liefst tot en met zondagavond. Rustig opstarten is het credo, dus shop je eerst de beste festivaloutfits tijdens ShoppingNight. De winkels in de binnenstad zijn er tot middernacht geopend en geven nog kortingen ook. De collecties die je ziet op de enorme catwalk in het centrum, zijn tegen alle gewoontes in meteen te koop. Thema: Summer & Sand in The City. Flipflops aan dus en telefoon binnen handbereik, want via de bijbehorende app krijg je de beste koopjes en andere evenementen te horen. O, en waar je de lekkerste hapjes en drankjes vindt.

Houd je met dat laatste vooral niet in, want de volgende dag kun je uitslapen tot diep in de middag; festival Night at the Park begint namelijk pas om 16.00 uur. Het moet uitmonden in een zomerse nacht, met optredens van oudgedienden als UB40 (inclusief vroegere frontman Ali Campbell), Duran Duran, De Dijk en K’s Choice. Ook leuk: tributeband Abba Gold is nauwelijks van de originele groep uit de seventies te onderscheiden. Vul dat aan met de reggae/hiphop van de Haagse band Splendid, en je zit meteen in de juiste sfeer voor Parkpop, de volgende middag.

Het is de 35ste editie van het grootste gratis popfestival van Europa. Het programma zet de trend met oudgedienden nog even voort, met onder anderen Orchestral Manoeuvres In The Dark en Paul Weller, maar ook Frans Bauer (de echte, ja), Chef’s Special, The Elementary Penguins, Orange Skyline en Bongo Botrako. Het is misschien wel de meest opmerkelijke line-up in jaren, met al die ouwetjes. Maar retro is hip, en met bier nog leuker. Who cares, erna fiets je in je vers geshopte festivaloutfit doodleuk weer naar Delft, want het Haagse Zuiderpark ligt slechts op een steenworp afstand. Een walk in the park dus, zo’n feestweekend bij de buren. (JB)

shoppingnight.nl
nightatthepark.nl
parkpop.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.