Education

Wageningen is duurzaamste universiteit

Wageningen Universiteit is de meest duurzame hogeronderwijsinstelling. De Hogeschool Utrecht eindigt op de tweede plaats van de jaarlijkse ranglijst ‘Sustainabul’.


Dertien Nederlandse universiteiten en dertien hogescholen werkten mee aan het onderzoek van studentennetwerk Morgen naar onder andere CO2-uitstoot, duurzame investeringen en duurzaamheid in het hele onderzoeks- en onderwijsprogramma. Met name op dat laatste punt scoort Wageningen goed.


Vijftien instellingen kregen een eervolle vermelding. De resterende elf universiteiten en hogescholen haalden onvoldoende punten en zijn volgens Morgen ‘gezakt’ voor de test. Onder hen zijn grote instellingen als de TU Delft en Windesheim.


De Universiteit Maastricht, vorig jaar nog nummer één, staat nu zesde op de lijst. Dat komt volgens Morgen-bestuurslid Jelle Hordijk vooral doordat de methode dit jaar is veranderd: “Voorheen vulden wij de vragenlijsten in voor instellingen, op basis van wat bijvoorbeeld op de websites stond. Nu moeten instellingen zelf vragenlijsten invullen en bewijzen meesturen.”


Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.