Education

VU-gezondheidswetenschappen keurde te veel scripties goed

De opleiding gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit deelde volgens onderwijskeurmeester NVAO onterecht voldoendes uit. Ze krijgt een jaar de tijd om de beoordeling van eindscripties te verbeteren.


Van de 25 scripties die de deskundigen van de NVAO vorig jaar opvroegen bij de bacheloropleiding gezondheidswetenschappen, hadden er vier geen voldoende mogen krijgen. Bij de masteropleiding waren zelfs zes van de 25 eindscripties eigenlijk onvoldoende. Ook de cijfers voor stages zijn “aan de hoge kant” en de beoordeling van individuele bijdragen van studenten aan groepsproducten laat eveneens te wensen over. 


De opleiding krijgt van de NVAO tot juni 2014 de tijd om zich te verbeteren en werkt al aan een herstelplan. Hopeloos is het niet. Het niveau van gezondheidswetenschappen, met zo’n vierhonderd eerstejaars de grootste van Nederland, is voldoende, al kan de studielast wel wat zwaarder. De voorwaarden zijn gunstig volgens de NVAO: het onderwijsprogramma van gezondheidswetenschappen is in orde en de docenten zijn gemotiveerd en deskundig. In de periode dat de stages beoordeeld moeten worden is hun werkdruk erg hoog. Ook daar zou de opleiding iets aan moeten doen.
 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.