Education

Vrouwelijke Lego-wetenschappers zijn twitter-succes

Een grappenmaker heeft de vrouwelijke wetenschappers van Lego een eigen twitter-pagina gegeven. Ze hebben al meer dan elfduizend volgers.


Lego kwam vorige week met een set van drie vrouwelijke wetenschappers. Het is een antwoord op de kritiek dat speelgoed van Lego rolbevestigend is. De vrouwelijke Lego-poppetjes doen weinig anders dan winkelen en zonnen, terwijl de mannetjes op avontuur gaan.


Een van de Lego-wetenschapsters bestudeert het skelet van een dinosaurus, een andere kijkt door een telescoop en een derde heeft erlenmeyers in haar handen. En nu zijn ze dus met veel succes gaan twitteren.


Hadden we maar even veel citaties als retweets, verzuchten de vrouwelijke legowetenschappers van @LegoAcademics. De tweets gaan over alledaagse problemen in de academische wereld, zoals computerstoringen, langdradige lezingen en gebrek aan koffie.


De twitteraccount heeft al snel duizenden volgers aan zich gebonden. Dat is pas impact, vinden de Lego-wetenschappers zelf. Dat gaan ze vermelden als ze weer een onderzoeksbeurs gaan aanvragen.
 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.