Education

Volledig online huren bij Duwo

Studenten die een kamer bij Duwo willen huren, hoeven voortaan niet meer langs te komen bij de huisvester. Ze kunnen nu alles volledig online regelen.


Duwo heeft een nieuwe website gelanceerd, waarmee (aanstaande) huurders ook hun huurovereenkomst digitaal kunnen afsluiten. Volgens de huisvester is het ook binnen de volkshuisvesting nieuw dat huurders hun zaken volledig digitaal kunnen afhandelen. Deze modernisering past volgens Duwo beter bij de doelgroep en reduceert de bedrijfslasten.


Studenten konden eerder al online een kamer zoeken bij Duwo. Nu zijn ook alle stappen daarna gedigitaliseerd. De website biedt online inzicht in actuele gegevens, zoals het contract en de huurbetalingen. Huurders kunnen interne doorverhuizingen en instemmingen online regelen en zelf instemmingsadvertenties toevoegen en aanpassen. Ook onderverhuur – onder voorwaarden bij Duwo mogelijk – is digitaal te regelen, net als het opladen van waskaarten.


Zelfs controle op campuscontracten, die regelen dat huurders binnen zes maanden na afstuderen hun Duwo-kamer verlaten, kan digitaal. Huurders kunnen de daarvoor vereiste documenten digitaal uploaden.


Volgens Duwo is het systeem veilig. Het bestaat uit een website en een huurdersportaal door Zig Websoftware, en een klantcontactcentrum en een kennisbank gerealiseerd door KANA dat voor grote en middelgrote organisaties werkt.

 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.