Campus

Verslavend tijdverdrijf

Snuffelen, klikken, gluren… verslávend! En voor je het weet heb je weer een hele avond met je telefoon of tablet gespeeld.


Oké, het ís misschien een beetje een vrouwending, in folders snuffelen. Bij oestrogenen hoort nu eenmaal shopdrift en wat hébben ze weer een leuke spulletjes in de aanbieding! Maar geef toe: ook de gemiddelde TU-student wordt warm van gadgets voor stuntprijzen. De bergen folders die wekelijks op de mat vallen zijn natuurlijk al jaren not done. Het duurzame antwoord daarop: de app Folders.nl! Nog maar net een week uit en nu al bovenaan de download-top 10. Niet zo gek, want in plaats van dat je bergen papier moet doorspitten op zoek naar dat ene item, kun je hier gewoon op item zoeken. Tenminste, dat is de bedoeling, want optimaal werkt dat nog niet, waardoor je uiteindelijk toch weer handmatig alles van A tot Z doorpluist. Wel leuk: je kunt aanbiedingen uitknippen, aan een wishlist toevoegen en delen. Overigens kijkt de app wel het lekkerst op tablet of iPad, dat voorkomt eindeloos inzoomen op de pagina’s.


Datzelfde geldt voor de Spotzi Atlas: de bosatlas in een app, die gebruikmaakt van gegevens van Nasa, de Wereldbank en de Europese Commissie. Zo stel je themakaarten samen waarop je de meest uiteenlopende geografische informatie kunt zien. Waar de meeste aardbevingen plaatsvinden bijvoorbeeld, of waar de meeste studenten wonen en hoe dat zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Om uren zoet mee te zijn. Al is het maar om te beseffen dat je in je rijke studentenstad waar folderaanbiedingen kijken niet alleen maar dromen is, helemaal zo slecht niet zit.

’While capitalism is in agreement with the rules of nature, socialism is not, because the big ones cease their growth or even have to shrink to match the small ones.’

PhD-thesis by Mehdi Lalpoor (Mechanical, Maritime and Materials Engineering)

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.